Erfgoedlessen in je klas ingewikkeld? Helemaal niet! Met Groeistad zijn de mogelijkheden eindeloos.

Maak je leerlingen enthousiast voor erfgoed in hun eigen omgeving met behulp van de Groeistadkaart. Voeg foto’s en verhalen van de leerlingen toe en laat met elkaar de kaart groeien. Kies een van de lessuggesties of maak zelf een les, alles is mogelijk!

De digitale Groeistadkaart is gevuld met informatie over architectuur, archeologie, buitenkunst, monumenten, verhalen en museumschatten. Met elkaar ontdekken de leerlingen wat hun stad bijzonder maakt. Op een speelse manier raken leerlingen zo betrokken bij hun eigen leefomgeving. Groeistad vormt een goede basis voor de leerlijn erfgoed en sluit aan bij het Stadslab in het Amsterdam Museum.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.groeistad.nl of mail voor meer informatie naar info@sprekendamsterdam.nl.
Groeistad is ontwikkeld door Sprekend Amsterdam (Amsterdam Museum, ARCAM, Monumenten en Archeologie, het Stadsarchief) en CBK Zuidoost.

Architectuurcentrum Amsterdam, Monumenten en Archeologie, het Stadsarchief en het Amsterdam Museum hebben hun kennis over Amsterdam en expertise op het gebied van erfgoed- en omgevingseducatie gebundeld en gezamenlijk aanbod ontwikkeld voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Deze programma’s zijn ondergebracht bij Sprekend Amsterdam. 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief