Mijn Stad

Groep 5-6

Let op!

Het onderwijsprogramma loopt tot het einde van het schooljaar 2015-2016 (juni).

Doelgroep: groep 5-6
Duur: voorbereiding ongeveer 1,5 uur / museumbezoek ongeveer 1 uur 
Kosten: € 50,- per 15 leerlingen 
Kerndoelen: 1, 2, 50, 51, 53, 54, 55, 56
Reserveren: via het online reserveringsformulier
Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl

Met Mijn Stad! krijgen leerlingen van groep 5 en 6 een goed beeld van het ontstaan van Amsterdam en verbreden zij hun horizon: van huis, naar wijk, naar de stad waarin ze wonen. In de handleiding voor docenten zijn lessuggesties opgenomen voor op school, beeldende opdrachten en het maken van een minitentoonstelling. Deze lessuggesties zijn optioneel.

Tijdens het bezoek aan het Amsterdam Museum nemen museumdocenten leerlingen mee op stap door de geschiedenis van Amsterdam. Doe-, zoek- en kijkopdrachten staan centraal. Kunnen leerlingen iets herkennen op de alleroudste kaart van Amsterdam? Hoe is de stad gegroeid? Leg zelf de grachten op de juiste volgorde. Waar ligt jouw school?

Mijn Stad! editie Nieuw-West
Doelgroep: groep 5-6
Duur: 1 uur 
Kosten: € 50,- per 15 leerlingen
Kerndoelen: 1, 2, 50, 51, 53, 54, 55, 56
Locatie: Van Eesteren museum, Burgemeester de Vlugtlaan 125 Amsterdam
Reserveren: via het online reserveringsformulier
Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl

Ontdek jouw eigen buurt in de stad Amsterdam. In de klas knutsel je jouw eigen huis. Samen met andere kinderen maak je een hele straat of zelfs een kleine stad! In en rond het Van Eesteren museum ga je samen met een museumdocent op ontdekkingstocht door de buurt. Kijk goed! Hoe is jouw deel van de stad bedacht? Hoe zag het er vroeger uit? En wat zie je nu?

Combinatie boeking
Het is mogelijk om beide programma’s: ‘Mijn Stad!’ en ‘Mijn Stad! editie Nieuw-West’ te combineren. Wanneer beide programma’s worden geboekt, kun je gebruik maken van een kortingsactie. Voor meer informatie hierover, neem contact op met boekingen@amsterdammuseum.nl.

Klik hier voor een foto-impressie van ‘Mijn Stad! editie Nieuw-West’. Klik hier voor de bijbehorende docentenhandleiding.

Net zoals altijd kun je de Cultuurbus inzetten voor het vervoer van en naar de school.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief