In het Amsterdam Museum hebben leerlingen het voor het zeggen. Wat vinden zij van hun stad? Wat willen zij graag vertellen over de stad waarin zij wonen? Wat is kenmerkend voor hun buurt of wijk?

In het StadsLab onderzoeken we verschillende relevante thema’s die betrekking hebben op onze stad: groene stad, verbonden stad, mensenstad, vrije stad, slimme stad en gezonde stad. De leerlingen blikken in het museum terug op het Amsterdam van toen, bekijken het Amsterdam van nu en denken na over het Amsterdam van straks. Daarbij gaan ze aan de slag met actieve werkvormen voor verschillende leeftijdsgroepen: tekenen, debatteren, ontwerpen en filosoferen. De resultaten presenteren we in het museum. 

Voordat de leerlingen het StadsLab betreden, bezoeken zij de tentoonstelling Wereld – Stad. Hier duiken de leerlingen in de geschiedenis van Amsterdam en na een rondleiding, gaan zij het lab in. Binnen het StadsLab focussen we ons op:

Groep 3-4: Verbonden Stad & Groene Stad
Groep 5-6: Slimme Stad & Gezonde Stad
Groep 7-8: Vrije Stad & Mensenstad

Duur: 1,5 uur
Kosten: € 75,- (excl. btw) per 15 leerlingen
Kerndoelen: 1, 2, 37, 38, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Reserveren: via het online reserveringsformulier
Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl

Let op: Vanaf schooljaar 2019/2020 zijn de kosten voor rondleidingen exclusief BTW.

Downloads
Docentenhandleiding

StadsLab Kaartspel

Het StadsLab Kaartspel is een klein voorproefje op het StadsLab. De leerlingen maken op een leuke manier kennis met een aantal thema's uit het StadsLab. Alle Amsterdamse scholen krijgen dit spel toegestuurd, een cadeautje van ons! Ook scholen buiten Amsterdam kunnen het spel aanvragen. Meer weten of heeft jouw school het spel niet ontvangen? Stuur dan een email naar boekingen@amsterdammuseum.nl.

Wil je weten hoe het spel gespeeld wordt, kijk dan naar de speluitleg in het filmpje hieronder. Veel speelplezier!

Zoals ieder jaar kun je de Cultuurbus inzetten voor het vervoer van en naar de school.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief