#GoudenEeuw

Chatten met Hollanders uit de 17e eeuw

Pilotgroep gezocht! In de periode mei t/m juni 2017 zoeken wij naar een pilotgroep voor het programma #goudenEeuw.

In verband met een onderzoek naar het gebruik van apps in musea zijn wij op zoek naar een HAVO 4/5 of VWO 5/6 klas die als pilotgroep deel wil nemen aan de rondleiding #goudenEeuw, Chatten met Hollanders uit de 17e eeuw. Na afloop zullen de leerlingen enkele vragen over het gebruik van de app beantwoorden. Deze feedback wordt gebruikt voor het onderzoek. Deelname is gratis! Aanmelden is verplicht. Aanmelden of meer informatie via: a.bemelmans@amsterdammuseum.nl 

Doelgroep: bovenbouw havo/vwo
Locatie: Hermitage Amsterdam (Amstel 51)
Duur: 75 minuten
Kosten: € 100,- per 15 leerlingen inclusief entree
Reserveren: via onderwijs@hollandersvandegoudeneeuw.nl
Contact: www.hollandersvandegoudeneeuw.nl/onderwijs

Met trots starten wij dit schooljaar met ‘#goudenEeuw – Chatten met Hollanders uit de 17e eeuw’. Dit innovatieve onderwijsprogramma vindt plaats in de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage. Het is speciaal ontwikkeld voor CKV en KUA leerlingen.

Zien en gezien worden speelt een rol in de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw. In het onderwijsprogramma wordt duidelijk dat dit van alle tijden is. In de voorbereidende les brengen leerlingen hun eigen netwerk in kaart. Tijdens het bezoek maken zij vergelijkingen tussen vroeger en nu. Zij maken gebruik van hedendaagse communicatiemiddelen om een eigen netwerkverzameling aan te leggen. In de interactieve app kunnen leerlingen ‘vrienden’ worden met burgers uit de 17e eeuw: zij kunnen hen volgen, ontdekken hoe ze rijk worden, met wie ze ‘slim’ trouwen, waar ze hun geld aan uitgeven en wat ze in hun vrije tijd doen. De gemaakte verzamelingen worden gebruikt in de verwerkingsles op school.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief