100 jaar Schiphol: kinderactiviteiten

Alweer 100 jaar landen en vertrekken er vliegtuigen van de luchthaven Schiphol. In het Amsterdam Museum is er daarom nu de tentoonstelling te zien 100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek. Bezoek de tentoonstelling en doe mee aan een van de leuke activiteiten. Bekijk hieronder wat er allemaal te beleven is..

Het Bagagespel

Laat je creativiteit los op je eigen koffer en breng hem daarna zelf naar het vliegtuig met het magnetische bagagespel. Wie van jullie is als eerste bij het vliegtuig?

Datum: iedere zondag (in de voorjaarsvakantie iedere dag (18 t/m 26 februari))

Tijd: loop binnen tussen 14.00 - 16.00 uur en schuif aan

Leeftijd: leuk voor het hele gezin!

Kosten: gratis voor alle bezoekers van het museum

De speurhondenbegeleider vertelt

Leon Warnies: in 1978 de eerste speurhondenbegeleider van de douane van Schiphol tot 1996. Tegenwoordig zijn er 26 speurhonden bij Schiphol. Zij kunnen wel 1000x beter ruiken dan de mens. Daardoor kunnen zij smokkelwaar vinden, zoals diamanten, geld of andere spullen. Wil jij weten wat deze speurhonden allemaal kunnen? Kom dan op woensdag 26 april en woensdag 3 mei naar het museum en luister naar het verhaal van Leon.

Datum: woensdag 26 april en woensdag 3 mei

Tijd: 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur

Duur: 20 minuten

Leeftijd: leuk voor jong en oud

Kosten: gratis voor alle museumbezoekers

Graag op tijd aanwezig zijn, er is beperkt plaats.