100 jaar Schiphol: Slotweekend

7 mei is het helaas alweer de laatste dag van onze tentoonstelling 100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek. In het weekend van 6 en 7 mei pakken we daarom nog één keer groots uit. Alle favoriete activiteiten voor de hele familie komen langs en natuurlijk kan je een laatste bezoek brengen aan de tentoonstelling.

Programma 6 en 7 mei

De hele dag door kan je zelf aan de slag. Leer bijvoorbeeld verschillende vliegtuigmodellen vouwen en test ze meteen uit. Of laat je creativiteit los op je eigen koffer en breng hem daarna zelf naar het vliegtuig met het magnetische bagagespel.

De speurhondenbegeleider verteld

Leon Warnies: in 1978 de eerste speurhondenbegeleider van de douane van Schiphol tot 1996. Tegenwoordig zijn er 26 speurhonden bij Schiphol. Zij kunnen wel 1000x beter ruiken dan de mens. Daardoor kunnen zij smokkelwaar vinden, zoals diamanten, geld of andere spullen. Wil jij weten wat deze speurhonden allemaal kunnen? Kom dan langs.

Tijd: 11.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur

Duur: 20 minuten

Leeftijd: leuk voor jong en oud

Kosten: gratis voor alle museumbezoekers

Graag op tijd aanwezig zijn, er is beperkt plaats.

Rondleiding Gouden Eeuw Jurriaan Pool

Ga met je hele familie het museum in en ontdek alles over de Gouden Eeuw. Een museumdocent vertelt je het boeiende verhaal van deze periode aan de hand van bijzondere voorwerpen. Maak ook kennis met Jurriaan Pool: een weesjongen die toen in het Burgerweeshuis (nu het Amsterdam Museum) woonde. Kom meer te weten over het leven in een weeshuis en krijg antwoord op vragen als: wat stond er zoal op het menu? Wat was het favoriete speelgoed van de kinderen die hier woonden? En waarom was hun kleding altijd rood met zwart gekleurd?

Tijd: start 11.00  en 15.00 uur

Duur: een uur

Leeftijd: voor de hele familie (met kinderen tussen de 4-12 jaar)

Ouders: ook leuk voor (groot)ouders!

Kosten: gratis voor alle museumbezoekers

Graag aanmelden via activiteiten@amsterdammuseum.nl of bij de kassa op de dag zelf.

Daarnaast kan je natuurlijk op avontuur in Het Kleine Weeshuis of met z'n allen de geschiedenis van Amsterdam ontdekken met de DNA Familietour. In Museumcafé Mokum is er ten slote gratis limonade voor alle kinderen op vertoon van je museum entreeticket.