100 Jaar Schiphol: Vluchteling op Schiphol

Per week melden zich een handjevol vluchtelingen op Schiphol. Voor hen is de luchthaven de toegangspoort naar Nederland, of naar Europa. Hoe kom je als asielzoeker aan op Schiphol? Waar word je ontvangen, welke balies ga je langs? En hoe lang moet je wachten voor je Nederland in mag?

Passagiers voor de paspoortcontrolebalie op Schiphol, ca. 1985. Bron: Stadsarchief Amsterdam

Op 28 maart staat de route van de vluchteling op Schiphol centraal in het Amsterdam Museum. Onder leiding van filosofe Naomi Jacobs gaan we in gesprek met betrokkenen, waaronder Azita, die vanuit Iran naar Nederland is gekomen. Andere sprekers zijn asieladvocate Igna Oomen en twee medewerkers van de Koninklijke Marechaussee.

Datum: 28 maart 2017 Tijd: 15.00 – 16:00 uur Kosten: gratis voor bezoekers van het museum Aanmelden: reserveren is niet nodig, meld je op de dag zelf bij de kassa Locatie: Auditorium