AFGELAST - Amsterdam 75 jaar bevrijd

10 mei 2020
Amsterdam Museum

- DIT EVENENEMENT IS AFGELAST -

Op 10 mei 2020, 75 jaar na dato, geeft de Amsterdamse Tramharmonie een concert i.s.m. het Amsterdam Museum. Een concert waarbij wij de gebeurtenissen uit WO-II herdenken, en waarin wij vooral de vrijheid vieren. Met verhalen en natuurlijk heel veel muziek!

5 mei 1945 – Nederland is bevrijd!

Maar ook na die datum vielen in Amsterdam nog doden door Duitse kogels. Een bevrijdingsfeest op maandag 7 mei op de Dam veranderde in een bloedbad, toen leden van de Kriegsmarine het vuur openden op de menigte. Pas op 8 mei was Amsterdam echt vrij.

Gedenk en vier met ons mee op de binnenplaats van het Amsterdam Museum.
Programma volgt binnenkort.

Tot stand gekomen samen met onze partner Stichting Memorial voor Damslachtoffers 7 mei 1945