After Hours xxx amsterdam

Datum
12 december 2019
Tijd
18:00 - 22:00
Locatie
Amsterdam Museum

After Hours is een terugkerend programma na werktijd op de tweede donderdag van de maand. In deze editie gaan we op zoek naar waarom we zo trots zijn op Amsterdam, en op welke manier onze stad onze identiteit vormt.

Datum: 12 december
Waar: Kalverstraat 92
Tijd: 18:00 - 22:00 

Wij zijn trots op Amsterdam! Het liefst schreeuwen we het van de daken, of tatoeëren we het op onze huid. In deze editie van After Hours gaan we op zoek naar waar deze trots vandaan komt, en op welke manier onze stad onze identiteit vormt.

Artist Talk | Museum van levende tatoeages | Jan Hoek en Henk Schiffmacher 

Levende legende Henk Schiffmacher en kunsternaar Jan Hoek vertellen meer over de tatoeages van Amsterdam. Henk Schiffmacher maakte in de jaren 80 naam als tattoo-koning en heeft beroemdheden als Lady Gaga en Robbie Williams getatoeerd. Kunstenaar Jan Hoek verzamelde voor zijn project "Museum van de Amsterdamse tattoos" samen met het Parool de meest bijzondere Amsterdamse tatoeages. 

Museum Talk | Wat betekenen de drie andreaskruizen? | Annemarie de Wildt 

Staan de drie kruizen nu voor de drie plagen die Amsterdam hebben getroffen, of voor de drie doorwaadbare plaatsen van de Amstel? Al eeuwenlang zijn de drie kruizen hét symbool van Amsterdam. Je vind je op de plaatjes op straat tot het gemeentehuis en tatoeages op staat. Conservator Annemarie de Wildt maakt je wegwijs in de wildgroei van fabels en feiten rondom het wapen van Amsterdam.

Rondleiding | Opslaan Als.. Hoe verzamel je de stad? | Nachtburgemeester Shamiro van der Geld

Nachtburgemeester Shamiro van der Geld neemt je mee langs zijn favoriete verhalen en objecten uit de tentoonstelling Opslaan Als... Als nachtburgemeester maakt Shamiro zich sterk voor de sociale, culturele en economische aspecten van de nacht, welke leiden tot een innovatieve, bruisende en leefbare stad. Waar we allemaal trots op kunnen zijn. 
 

Heb jij een Amsterdam tatoeage? Dan is deze editie voor jou geheel kosteloos bij te wonen!

Meld je aan voor de Nieuwsbrief