Amsterdam Museum After Hours x artist/activist

14 november 2019
Amsterdam Museum

After Hours is a recurring programme after working hours on the second Thursday of the month. The museum is open until 10 PM. Visit the exhibition Save As.., take part in the guided tours, follow the lectures and participate in the debate.

Scrol naar beneden voor Nederlands - This evening's program is in English!

Program

19:00 - 19:30: Museum Talk | Artists and Prostitution with curator Annemarie de Wildt | Auditorium
19:30 – 20:00: Guided Tour | Save As.. | Exhibition
20:15 - 21:00 : Panel Talk | Artist/Activist | Auditorium
21.00 – 21.30: Guided Tour | Save As | Exhibition

Museum Talk | Curator Annemarie de Wildt | Artists and Prostitution
In this Museum Talk, curator Annemarie de Wildt of the Amsterdam Museum takes the audience along in a historical sketch and shows how artists have depicted prostitution and prostitutes. From the 17th century to the present day.

Panel Talk | Artist/Activist
In this panel discussion, moderated by Margriet Schavemaker (artistic director of the Amsterdam Museum/professor Media and Art in Museum Practice), artists Patricia Kaersenhout, Jimini Hignett, Matthijs de Bruijne and Elke Uitentuis will talk about the artistic strategies and core challenges of producing activist art. Key questions are: What do you hope to achieve? What is the role of cultural institutions? How is activism related to artistic autonomy? How do you deal with resistance and counter voices?

And more: Music by DJ Harry Foolish, drinks, guided tours, debate and open museum.

Tickets: Admission price 15,-, free with Museumkaart, BankGiro Lottery VIP-card, City pass, 50% discount with CJP.

Museum café Mokum welcomes you
Of course we offer this edition our famous Daghap in Museumcafé Mokum. For €14.50 you can join us for a delicious meal, including a drink if you buy a ticket in advance! Our Daghap is available from 17:00 to 19:45 hours.

Daghap: beef stew in a Dutch winter beer sauce with carrot and creamy mashed potatoes.
Vega: lentils & pumpkin curry stew, spiced rice and flatbread with garlic.

--

After Hours is een terugkerend programma na werktijd op de tweede donderdag van de maand. Het museum is geopend tot 22:00 uur. Bezoek de tentoonstelling Opslaan Als.., doe de rondleidingen, volg lezingen en debatteer mee.

Museum Talk | Conservator Annemarie de Wildt | Kunstenaars en Prostitutie
In deze Museum Talk neemt conservator Annemarie de Wildt van het Amsterdam Museum het publiek mee in een historische schets en laat zien hoe kunstenaars prostitutie en prostituees weergegeven hebben. Vanaf de 17e eeuw tot nu.

Panel Talk | Artist/Activist
In deze paneldiscussie, onder leiding van Margriet Schavemaker (artistiek directeur van het Amsterdams Museum/professor Media en Kunst in de Museumpraktijk), zullen de kunstenaars Patricia Kaersenhout, Jimini Hignett, Matthijs de Bruijne en Elke Uitentuis spreken over de artistieke strategieën en kernuitdagingen van het creeëren van activistische kunst. Belangrijke vragen zijn: Wat hoop je te bereiken? Wat is de rol van culturele instellingen? Hoe verhoudt activisme zich tot artistieke autonomie? Hoe ga je om met verzet en tegenstemmen?

En meer: Muziek door DJ Harry Foolish, drankjes, rondleidingen, debat en open museum

Tickets: Toegangsprijs 15,-, gratis met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Stadspas, 50% korting met CJP.

Museumcafé Mokum verwelkomt je
Natuurlijk bieden we deze editie onze bekende Daghap aan in Museumcafé Mokum. Voor €14,50 eet je mee met een heerlijke maaltijd, inclusief drankje wanneer je vooraf een ticket koopt! Onze Daghap is beschikbaar van 17:00 tot 19:45 uur.

Daghap: rundvlees stoofpot in een Nederlandse winterbiersaus met wortel en romige aardappelpuree.
Vega: linzen & pompoen curry stoofpot, gekruide rijst en flatbread met knoflook.

Let op: Het programma is in het Engels.