COC's Shakespeare Club 2019

Datum
27 juli 2019 tot 4 augustus 2019
Tijd
10:00 - 22:00
Kosten
gratis
Locatie
Amsterdam Museum

Van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus vindt op de historische binnenplaats van het Amsterdam Museum de 4de editie plaats van COC’s Shakespeare Club. Het thema van dit jaar is: #QUEERSPACES. 

COC’s Shakespeare Club is de relaxte hang-out waar ontmoeting, verbinding en cultuur samenkomen. Door verhalen met elkaar te delen maken we zichtbaar wat ons van elkaar onderscheidt en wat ons met elkaar verbindt. Gedurende de Pride week presenteren verschillende LHBTQI+ organisaties en bondgenoten hier een divers programma rondom het thema #QUEERSPACES. Er zijn museumrondleidingen, presentaties, netwerkbijeenkomsten, forums, paneldiscussies en workshops. Iedereen, ongeacht achtergrond, is welkom om met vrienden een drankje te komen drinken, gezellig mee te dansen of gewoon te ‘zijn’.

COC’s Shakespeare Club heeft als doel de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTQI+ gemeenschap in Amsterdam en omstreken te vergroten. Daarom brengen we de super diverse LHBTQI+ gemeenschap en onze ‘allies’ in een veilige omgeving samen om het te hebben over wat we van elkaar kunnen leren en wat ons met elkaar verbindt. Door de centrale locatie van het Amsterdam Museum in de binnenstad staan we open voor een divers publiek van Amsterdammers en (internationale) bezoekers. 

Meer informatie over het volledige programma verschijnt binnenkort op deze website én op shakespeareclub.nl

 

Een kleine greep uit de programmering: 

Zaterdag 27 juli
Terwijl velen van ons deelnemen aan de Pride Walk, vind er tijdens COC's Shakespeare Club een Queer History Talk plaats die ingaat op de ontstaansgeschiedenis van de Pride Walk. Waardevol! 
De History Talk wordt gegeven in het Nederlands of in het Engels, afhankelijk van de samenstelling van het publiek. De Talk is gratis op vertoon van een entreebewijs van het Amsterdam Museum of door je even aan te melden. Meer details volgen snel.

Zondag 28 juli
Ook op de zondag is er een Queer History Talk. De History Talk wordt gegeven in het Nederlands of in het Engels, afhankelijk van de samenstelling van het publiek. Ook deze Talk is gratis op vertoon van een entreebewijs van het Amsterdam Museum.

Maandag 29 juli
Vandaag gaat het dan écht van start met de officiële opening van COC's Shakespeare Club 2019, de opening van een mini-expo vanuit de PlanetRomeo Foundation en een avondvullend programma van TransPride met gesprekken rondom het thema 'How to be an activist'. Ook vindt er in het museum een rondleiding plaats vanuit het LHBTQI+ perspectief.

Dinsdag 30 juli
Op de dinsdag zullen we in de middag met LHBTQI+ ouderen lekker zingen, zal er doorlopend in het auditorium de screening plaatsvinden van 'Acting Straight' en vinden er paneltalks plaats met de onderwerpen 'Toxic Masculinity within the Queer community' en  'Gender and other binaries imposed through imperialism and colonialism onto the native people of Central Asia'. Ook is er een workshop in 't Gewelf over Aseksualiteit en op de binnenplaats zal er een Drag King workshop te volgen zijn. In de avond is er een Open Queer Space, waar we collectief met een activistische inslag zullen samenkomen om de avond af te sluiten.

Woensdag 31 juli
Ook vandaag een rondleiding vanuit het LHBTQI+ perspectief. Daarnaast zal de officiële opening plaatsvinden van de Amsterdam Rainbow Dress met een Q&A, zullen er twee paneltalks plaatsvinden met de onderwerpen 'Hashtag Niet Gay Genoeg?!?' en 'The toxic side of online dating'. In de middag een super toffe take-over door de Prisma Groep, en in de avond performances van het Amsterdam Gay Men Chorus, die in samenwerking met Cocktail Events ook nog eens een Talent show organiseren.

Donderdag 1 augustus
Overdag een inhoudelijke Quiz georganiseerd vanuit AutiRoze, waar schurende thema’s aangeraakt worden rondom 'Hoe autistisch ben jij?'. In het auditorium zal de screening plaatsvinden van de film 'Aan niets overleden' van Raymi Sambo - in een loop, zodat iedereen de kans krijgt deze waardevolle film te komen zien! In de avond neemt Respect2Love de volledige binnenplaats over met spoken word, entertainment, shout-outs en een hapje en een drankje. Ook is er een toffe samenwerking met Pride of Colour die een paneltalk zal verzorgen in ’t Gewelf: 'Motherhood, masculinity and role patterns in lesbian relationships'. 

Vrijdag 2 augustus
Vandaag is er eentake-over van SEHAQ Refugee Group op de binnenplaats, waar er ruimte is voor verdieping en verrijking. Boekpresentaties, workshops en andere paneltalks vullen de rest van de middag, waarna we in de avond samen zullen komen onder het genot van een drankje en live-optredens.

Zaterdag 3 augustus
Vandaag hebben we low-programming: de botenparade vind immers plaats. Wel zal er een rondleiding zijn in het museum vanuit het LHBTQI+ perspectief.

Zondag 4 augustus
In de avond gaan wij met z’n allen COC's Shakespeare Club afsluiten! Overdag is er eerst nog een programmering vanuit People Pride en een rondleiding in het museum. 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief