Concert - Seniorenorkest Amstelland

Datum
2 juni 2019
Tijd
13:30 - 15:00
Locatie
Amsterdam Museum

Het is weer tijd voor het traditionele jaarlijke buitenconcert van het Seniorenorkest Amstelland (o.l.v. René Schumacher) op de sfeervolle binnenplaats van het Amsterdam Museum. Op zondag 2 juni spelen zij een zeer gevarieerd programma waarin veel muziekstijlen aan bod komen.

Het orkest is opgericht op 13 januari 1983 en bestaat uit ongeveer 60 muzikanten. Sinds de oprichting van het orkest hebben zich veel mannen en vrouwen bij het orkest aangesloten. De gezamelijke interessee in het spelen van goede en leuke muziek is de drijvende kracht van deze groep enthousiaste muzikanten. Het orkest staat open voor iedereen die op een redelijk niveau een blaasinstrument bespeelt en in de gelegenheid is om overdag te repeteren.

Gespeeld worden fragmenten uit opera’s, operettes en symfonische werken, maar ook marsen en musicals. Er wordt opgetreden bij seniorenfestivals, in kerken, zorginstellingen en daar waar het orkest welkom is. Zij proberen een sociale rol te vervullen door zoveel mogelijk kosteloos op te treden met een gevarieerd programma en rekening houdend met het publiek en de plaats waar ze spelen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief