Doe mee met de schrijfwedstrijd van Massih Hutak!

11 augustus 2020 tot 10 september 2020
Online

Hou jij van schrijven, ben je tussen de 12 en 16 jaar oud en woon je in Amsterdam Noord? Dan zoeken wij jou! Schrijver en muzikant Massih Hutak zoekt namelijk co-auteurs voor zijn jeugdboek. Een boek waarvan alleen het eerste hoofdstuk af is en waar we jou voor nodig hebben om het af te schrijven!

Het verhaal gaat over Nordin, Joey en Noordje op het Is-Al-Om College. Maar hoe gaat het verder? Dat mag jij zelf bepalen!

Wat moet je doen?
Lees het eerste hoofdstuk van het verhaal goed door, dat is hier te vinden. Ook vind je hier de opdracht. Kortom: schrijf op hoe jij denkt dat dit verhaal verder gaat. Maak je niet druk om spelfouten en of het allemaal wel klopt. Het hoeft niet meteen goed te zijn. Volg je gevoel! Als je vragen hebt kun je die stellen via noordje@amsterdammuseum.nl. Let op: je moet je verhaal vóór 10 september inleveren!

Moet je dit helemaal alleen doen?
Nee! Vraag iemand thuis of in je omgeving om met je mee te denken en mee te lezen. Schrijven is een proces, en het is alleen maar heel erg goed om je ideeën met anderen te bespreken. En dat kan ook met Massih Hutak zelf! Hij is op 26 augustus van 12:00-16:00 uur te vinden in OBA Banne en op 2 september van 12:00-16:00 in OBA Waterlandplein. Kom langs met je idee, ook als het nog niet op papier staat, en ga in gesprek met de schrijver van het verhaal!

Wat gebeurt er met jouw verhaal?
Misschien maak jij het boek wel af! Van alle verhalen die we binnenkrijgen, maakt Massih Hutak een selectie, wat samen één groot boek vormt. Uiteindelijk publiceren wij dit boek en is er een afsluitende boekpresentatie in oktober.

Over de schrijver
Massih Hutak (28) is een muzikant en schrijver uit Amsterdam-Noord.

Deze schrijfwedstrijd is onderdeel van het project Collecting the City: verhalen van de stad, een project van het Amsterdam Museum in samenwerking met o.a. de OBA, UvA, Stadsarchief Amsterdam, Tropenmuseum en Gemeente Amsterdam.

Illustraties: Sioejeng Tsao
Animatie/ video: Leena ter Beek