Exclusieve lezing voor museumkaarthouders '1001 vrouwen in de 20ste eeuw' door Els Kloek

21 februari 2019
gratis voor museumkaarthouders

ALLE LEZINGEN VOOR MUSEUMKAARTHOUDERS ZIJN UITVERKOCHT
Onze excuses voor de teleurstelling. Er is nog wel plaats bij de high tea op 23 februari.

Samen met Els Kloek, de initiator en samenstelster van het gelijknamige boek, presenteert het Amsterdam Museum bijna 200 bekende en minder bekende vrouwen die, ieder op hun eigen manier, een rol hebben gespeeld in de twintigste eeuw. De veelheid aan verhalen geeft een verrassende kijk op de geschiedenis van de vorige eeuw. Al ligt de nadruk op het verleden, de tentoonstelling is uiterst actueel: ook vandaag de dag zijn mogelijkheden en hindernissen voor vrouwen onderwerp van gesprek.

Gastconservator en historica Els Kloek werd in mei van dit jaar benoemd tot erelid van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde vanwege haar ‘aandacht voor vrouwengeschiedenis en vooral voor de basis van veel historische studies: biografisch erfgoed’. Zowel boek als tentoonstelling is vormgegeven door Irma Boom. 1001 vrouwen in de 20ste eeuw is het vervolg op het succesvolle 1001 vrouwen in de Nederlandse geschiedenis (2013), dat in 2016 door lezers van Historisch Nieuwsblad werd uitverkozen als ‘Beste Geschiedenisboek Aller Tijden’.

Data: 14, 21 februari & 7 maart
Let op: de lezingen zijn exclusief voor Museumkaarthouders. Als je met iemand anders komt, dan kan dat als hij of zij ook een Museumkaart heeft.