Meivakantie

In de meivakantie is er in het Amsterdam Museum heel veel te doen voor kinderen. De tentoonstelling 100 jaar Schiphol - klaar voor vertrek is nog maar t/m 7 mei te zien dus mis hem niet! Bij de tentoonstelling worden ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Kijk hieronder voor een overzicht... 

100 jaar Schiphol - De speurhondenbegeleider vertelt

Leon Warnies: in 1978 de eerste speurhondenbegeleider van de douane van Schiphol tot 1996. Tegenwoordig zijn er 26 speurhonden bij Schiphol. Zij kunnen wel 1000x beter ruiken dan de mens. Daardoor kunnen zij smokkelwaar vinden, zoals diamanten, geld of andere spullen. Wil jij weten wat deze speurhonden allemaal kunnen? Kom dan op  woensdag 22 februari en woensdag 1 maart naar het museum en luister naar het verhaal van Leon.

Datum: woensdag 26 april en woensdag 3 mei 

Tijd: 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur

Duur: 20 minuten

Leeftijd: leuk voor jong en oud

Kosten: gratis voor alle museumbezoekers

100 jaar Schiphol - Het Bagagespel

Laat je creativiteit los op je eigen koffer en breng hem daarna zelf naar het vliegtuig met het magnetische bagagespel. Wie van jullie is als eerste bij het vliegtuig?

Datum: in de meivakantie iedere dag (22 april t/m 7 mei)

Tijd: loop binnen tussen 14.00 - 16.00 uur en schuif aan!

Leeftijd: leuk voor het hele gezin!

Kosten: gratis voor alle museumbezoekers

100 jaar Schiphol - Vliegtuigjes Vouwen

Wie vouwt het mooiste vliegtuigje? Leer verschillende vliegtuigmodellen vouwen en test ze meteen uit. Hoe ver kan jij gooien?

Datum: in de meivakantie iedere dag (22 april t/m 7 mei)

Tijd: loop binnen tussen 14.00 - 16.00 uur en schuif aan!

Leeftijd: leuk voor het hele gezin!

Kosten: gratis, exclusief entree

Alvast even oefenen? Download hieronder het eerste model en print het uit. Bekijk de instructies hoe je het precies moet vouwen. Je kan hem ook nog zelf verder versieren. En daarna gooien maar!

Vliegtuig model 1

Vliegtuig vouwen model 1 - Instructies  

Slotweekend

7 mei is het helaas alweer de laatste dag van onze tentoonstelling 100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek. In het weekend van 6 en 7 mei pakken we daarom nog één keer groots uit. Alle favoriete activiteiten voor de hele familie komen langs en natuurlijk kan je een laatste bezoek brengen aan de tentoonstelling. Kijk hier wat er allemaal te beleven valt.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief