Museumnacht Amsterdam

Datum
2 november 2019 tot 3 november 2019
Tijd
19:00 - 2:00
Kosten
€ 22,50
Locatie
Amsterdam Museum
Aanmelden
Bestel tickets op museumnacht.amsterdam

Midden in het bruisende hart van de stad kan je zaterdag 2 november op museumnacht in het Amsterdam Museum genieten van een avond vol vertier. Een feestje op de Kalverstraat.

Museumnacht in het Amsterdam Museum
Bonne Suits

Bonne Reijn viert het vijfjarig jubileum van zijn kledinglijn Bonne Suits, de keukenprinsen van Restaurant Europa bereiden een heerlijke maaltijd voor je, livebandjes brengen serenades en Mr. Wix verzorgt het feest met een wel heel bijzonder soundsystem. De naam Amsterdam Museum zegt het al: Hier leer je alles over ons mooie Mokum, van toen, nu en straks. Van de oude Wallen tot de Bijlmermeer, van de Albert Cuyp tot de Zuidas. Ontdek de wijken, de mensen, de handel en de humor die onze stad maakten en maken tot wat zij is.

Snert?!

We starten al vroeg deze avond met een goede bodem: snert. Maar niet zomaar snert. Snert van restaurant Europa is erwtensoep van een heel ander niveau.

5 jaar Bonne Suits NACHT

‘’Style is too often about what you wear instead of how you wear it’’ is het credo van Bonne Suits. Dit jaar bestaat het Amsterdamse modemerk vijf jaar en Bonne Reijn nodigt je uit om dit feestje samen met hem te vieren. Heb jij een seasonlees, genderless en uniform-less Bonne Suit, kom dan vooral ook langs om samen met andere Bonne Suit-owners op de foto te gaan! We maken samen een nieuwe versie van ‘A great day in Harlem’.

Amsterdam Museum live

Loop door het Amsterdam Museum en je loopt letterlijk tegen verschillende live optredens aan. Het museum vult zich met bandjes. Welke bandjes houden we nog heel even geheim... maar dat er verzoeknummertje kunnen worden aangevraagd mogen we vast verklappen.

Tentoonstellingen

Tja, je bent toch in een museum dus een bezoek aan een van de tentoonstellingen is dan wel een must. In de vaste tentoonstelling Amsterdam DNA vlieg je in vogelvlucht door de geschiedenis van Mokum. Hier moet je als Amsterdammer geweest zijn. In Wereld-Stad wordt de relatie van onze stad tot de rest van de wereld uitgelegd. De nieuwe tentoonstelling Opslaan als.. Hoe verzamel je de stad? geeft een unieke inkijk in de enorme en diverse collectie van het Amsterdam Museum. Je kan ook zelf objecten en verhalen aandragen. Op de zolder wacht er nog een verborgen parel op je: Nr. 1 Tourist Attraction. Met dit unieke kunstwerk, bestaande uit onder andere een houten standbeeld, een berg aan souvenirs en filmpjes, toont kunstenares Jimini Hignett de andere kant van Amsterdams grootse trekpleister: The Red light District. De tentoonstelling vertelt het andere verhaal van De Wallen: de ongelijkheid, dubbele standaarden en mensenhandel.

Amsterdam Museum in Gebaren

De verhalen van het Amsterdam Museum zijn er ook voor dove en slechthorende deelnemers van Museumnacht. Om 19.00 en 20.15 uur starten er rondleidingen in Nederlandse gebarentaal.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief