New Narratives rondleiding: 1001 vrouwen in de 20ste eeuw

19 januari 2019
Gratis excl. museumentree
Amsterdam Museum
Graag vooraf aanmelden (vol is vol)

Het Amsterdam Museum organiseert elke maand een New Narratives tour. In deze rondleidingen reflecteren mensen van buiten het museum op diverse werken die te zien zijn in het Amsterdam Museum. Ook tijdens de tentoonstelling '1001 vrouwen in de 20e eeuw' kun je elke maand meelopen met telkens andere rondleiders die je vanuit allerlei verschillende perspectieven en achtergronden meenemen door de tentoonstelling. Zij laten door het delen van hun persoonlijke verhalen en inzichten een ander licht op de tentoonstelling schijnen.

1001 vrouwen in de 20ste eeuw

Het Amsterdam Museum nodigt elke maand mensen van buiten het museum uit om vanuit hun eigen visie een New Narratives-rondleiding in het museum te geven. Op zaterdag 19 januari om 15.00 uur geeft Dounia Jari een New Narratives Tour in de tentoonstelling ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’.

Dounia is medeoprichter en voorzitter van Stichting Maruf, een platform voor queer moslims. Ze groeide op met een groot gevoel voor rechtvaardigheid en gelijkheid. In haar werk probeert ze voortdurend bewustzijn te creëren rondom intersectionaliteit en bevecht ze alle vormen van discriminatie.

Aanmelden voor deze New Narratives tour kan via newnarratives@amsterdammuseum.nl.