New Narratives Tours - Hasene Sare

21 september 2019
gratis (excl. entree)
Amsterdam Museum

Op 21 september geeft Hasene Sare een rondleiding door de tentoonstelling Wereld - Stad. Zij zal inzoomen op de migratiegeschiedenis van Amsterdam, van oudsher een migratiestad.

Hasene Sare

Handelaren, arbeiders, avonturiers, boeren, vluchtelingen, kennismigranten en vele anderen hebben hun bestaan opgebouwd in Mokum tot op de dag van vandaag. Migratie brengt voordelen met zich mee, zoals vernieuwing, dynamiek, internationale allure en vooruitgang. Migratie zet ons tevens aan het denken over nieuwe vraagstukken. Wat is er nodig voor een harmonieuze samenleving? Is verbinding het nieuwe woord?

Hasene Sare woont in Nieuw-West, werkt in het basisonderwijs en studeert kunstgeschiedenis. Bovendien geeft ze af en toe rondleidingen door de stad voor Turkse toeristen. Amsterdam is van oudsher een migratiestad. Handelaren, arbeiders, avonturiers, boeren, vluchtelingen, kennismigranten etc. hebben hun bestaan opgebouwd in de stad en nog steeds gaat het zo. Migratie brengt voordelen mee, zoals vernieuwing, dynamiek, internationale allure en vooruitgang. Migratie zet ons ook aan het denken over nieuwe vraagstukken. Wat is er nodig voor een harmonieuze samenleving? Is verbinding het nieuwe woord?

New Narratives

Het Amsterdam Museum organiseert elke maand een New Narratives tour. In deze rondleidingen reflecteren mensen van buiten het museum op diverse werken die te zien zijn in het Amsterdam Museum.

Met de serie New Narratives herschrijven we de verhalen die culturele instituten presenteren over onze gedeelde geschiedenis. In de komende maanden ben je van harte welkom om deel te nemen aan gastrondleidingen in het museum door mensen van buiten het museum. Voor even zijn zij geen schrijver, programmamaker, spoken word-artiest of fotograaf. Als gids geven zij hun onbevangen mening over museumstukken die ze tegenkomen.

De rondleiding is gratis, exclusief museumentree. Meld je aan via newnarratives@amsterdammuseum.nl.

New Narratives is een programmalijn van het Amsterdam Museum met als doel een steeds inclusiever stadsmuseum te worden. Dit doen we door middel van publieksprogramma's, maar ook door kennisuitwisseling voor en achter de schermen rondom thema’s als diversiteit, taalgebruik, en museale vernieuwing, door New Narratives tours, internationaal onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam naar collectie, en door samen te werken met OSCAM en Black Achievement Month.