New Narratives Tours - Martha Koenders

gratis (excl. entree)
Amsterdam Museum
Volgeboekt

De New Narratives tour van zaterdag 19 oktober is in handen van Martha Koenders. Zij zal een rondleiding geven in de gloednieuwe tentoonstelling Opslaan Als.

Het Amsterdam Museum organiseert elke derde zaterdag van de maand een New Narratives tour. De tour van zaterdag 19 oktober is (opnieuw) in handen van Martha Koenders. Zij zal een rondleiding geven in de gloednieuwe tentoonstelling Opslaan Als. Martha Koenders is lid van Stichting Eer en Herstel en is actief betrokken bij de jaarlijkse Keti Koti herdenking. Zij zal onder meer ingaan op hoe het museum de afgelopen eeuwen én recent de stad heeft verzameld. Samen kijken we ook naar welke aspecten of gebeurtenissen er nog niet zijn verzameld. Wat moet er een plek krijgen in de collectie van het Amsterdam Museum?

New Narratives

Het Amsterdam Museum organiseert elke maand een New Narratives tour. In deze rondleidingen reflecteren mensen van buiten het museum op diverse werken die te zien zijn in het Amsterdam Museum.

Met de serie New Narratives herschrijven we de verhalen die culturele instituten presenteren over onze gedeelde geschiedenis. In de komende maanden ben je van harte welkom om deel te nemen aan gastrondleidingen in het museum door mensen van buiten het museum. Voor even zijn zij geen schrijver, programmamaker, spoken word-artiest of fotograaf. Als gids geven zij hun onbevangen mening over museumstukken die ze tegenkomen.

De rondleiding is gratis, exclusief museumentree. Meld je aan via deze link.

New Narratives is een programmalijn van het Amsterdam Museum met als doel een steeds inclusiever stadsmuseum te worden. Dit doen we door middel van publieksprogramma's, maar ook door kennisuitwisseling voor en achter de schermen rondom thema’s als diversiteit, taalgebruik, en museale vernieuwing, door New Narratives tours, internationaal onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam naar collectie, en door samen te werken met OSCAM en Black Achievement Month.