Open discussie over prostitutie in Amsterdam

23 februari 2020
Auditorium, Amsterdam Museum

Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Open discussie over prostitutie. In deze gespreksmiddag krijgen aanwezigen de kans om met elkaar van mening te wisselen over het beleid omtrent prostitutie in onze stad.

Laat je mening horen over prostitutie en De Wallen

Wat? Open discussie over prostitutie in Amsterdam
Wanneer? Zondag 23 februari 2020,  14.00 - 15.30 uur
Waar? Amsterdam Museum, Kalverstraat 92 (auditorium)
Kosten? Gratis

Op 1 maart sluit de expositie Nr. 1 Tourist Attraction, die kunstenaar Jimini Hignett heeft gemaakt op uitnodiging van het Amsterdam Museum en CBK Zuidoost. Het resultaat is onder andere ontstaan uit Hignett’s residency in de Bijlmer waarbij zij gevraagd werd om werk te maken dat reflecteert op immigratie, prostitutie en mensenhandel. Hignett’s installatie heeft tot veel reacties, pro en contra, geleid. Na de opening heeft het Amsterdam Museum daarom een debatruimte ingericht waar reacties op het werk van Hignett zijn verzameld en waar bezoekers hun mening kunnen achterlaten. In deze ruimte is onlangs ook de striptekening (h)OERDOM opgehangen die gemaakt is door Maia Matches, Stadstekenaar van Amsterdam in 2019. Matches reageert in haar tekening op de actualiteit op de Wallen en op de installatie in van Hignett.

Op zondag 23 februari, vanaf 14.00 uur, organiseert het Amsterdam Museum als afsluiting van de tentoonstelling Nr 1. Tourist Attraction een bijeenkomst om diverse betrokkenen en meningen over dit onderwerp bij elkaar te brengen. Onder leiding van Elisa Hermanides, journalist bij Trouw, gaan we in gesprek over de vraag hoe het debat over De Wallen zich inmiddels heeft ontwikkeld en de stand van zaken betreffende de Wet Regulering Sekswerk. Daarnaast wordt met elkaar gepraat over de manier waarop een stadsmuseum als het Amsterdam Museum actuele debatten als deze zou kunnen ‘verzamelen’ en hoe een museum meerdere kanten van een debat kan belichten.

De kunstenaars Jimini Hignett en Maia Matches, die beiden in hun werk reflecteren op prostitutie en op de Amsterdamse Wallen, zullen aanwezig zijn. Evenals enkele mensen die voorkomen op de tekening van Matches: Els Iping, voormalig voorzitter dagelijks bestuur van Amsterdam Centrum, Joep de Groot, die jarenlang politieagent was bij bureau Warmoesstraat, Niki, sekswerker, activist en jurist en Sally, voormalig sekswerker.

(h)OERDOM, Maia Matches
Nr. 1 Tourist Attraction, Jimini Hignett