Opslaan als.. - Deel jouw verhaal!

Elke zondag
gratis (excl. entree)
Amsterdam Museum

In de tentoonstelling Opslaan als.. Hoe verzamel je de stad? geeft het museum een inkijk in zijn gevarieerde collectie van ruim 100.000 objecten die stuk voor stuk een verhaal vertellen over de stad Amsterdam en haar bewoners. Van vreemde snuisterijen tot iconische werken. Van menselijke haarlokjes tot waardevolle schilderijen. Zo veel objecten met misschien nog wel meer verhalen, maar toch zitten er wel degelijk nog gaten in onze collectie. Wij nodigen bezoekers aan het Amsterdam Museum van harte uit om hardop met ons mee te denken over de collectie én om hun persoonlijke verhaal bij ons af te leveren in de laatste zaal van de tentoonstelling.

Heb je zelf ideeën over verhalen die nog missen in onze collectie? Welke thema's zou jij graag terug willen zien in toekomstige tentoonstellingen? Welke aspecten van onze stad zijn op dit moment nog onderbelicht? Welke bewoners van Amsterdam zouden vereeuwigd moeten worden in onze collectie? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring met onze museum en vooral naar jouw persoonlijke verhalen.

Verscheidene collega's vanuit verschillende disciplines uit het Amsterdam Museum lossen elkaar elke zondagmiddag af om nieuwe verhalen en invalshoeken in te winnen bij bezoekers van de tentoonstelling. Kom langs en deel jouw verhaal onder het genot van een kop koffie of thee. Iedereen is welkom!

Let op: Dit evenement vindt tijdens de opening van Opslaan als.. Hoe verzamel je de stad? elke zondagmiddag van 15:00 - 17:00 uur plaats in de tentoonstellingzalen.