Opslaan als.. - gratis lezing

Datum
zaterdag 22 februari 2020
Tijd
15:00 - 16:00
Kosten
Gratis (excl. entree)
Locatie
Amsterdam Museum

In de tentoonstelling Opslaan als.. Amsterdam in objecten en verhalen geeft het museum een inkijk in zijn gevarieerde collectie van ruim 100.000 objecten die stuk voor stuk een verhaal vertellen over de stad Amsterdam en haar bewoners. In de tentoonstelling zijn hele uiteenlopende dingen te zien: van snuisterijen tot iconische foto’s. Van haarlokjes tot waardevolle schilderijen. Bovendien krijgt de bezoeker inzicht in de manier waarop ons museum het DNA van Amsterdam verzamelt, behoudt en beheert. 
 

  Amsterdam in objecten en verhalen
  Al sinds het ontstaan van Amsterdam, bijna 750 jaar geleden, worden allerlei voorwerpen bewaard die iets te maken hebben met Amsterdam, belangrijke gebeurtenissen in de stad en de bewoners. Het Amsterdam Museum beheert, onderzoekt en toont deze objecten en vertelt de verhalen erachter. In Opslaan als…. laten we de diversiteit en omvang zien van onze collectie. We selecteerden meer dan 750 objecten uit onze collectie.

  Opslaan Als.. lezingen met conservator
  In de maanden januari en februari delen we graag de verhalen achter de objecten met al onze bezoekers tijdens interactieve lezingen door een conservator. Stap in en ontdek de bijzondere verhalen die achter voorwerpen schuilgaan, de highlights uit de collectie en het gebouw in een uur tijdens een van de lezingen.

  Toegang: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs (max. 70 personen).
  Locatie: Amsterdam Museum, Auditorium

  Data & tijden lezingen:

  • Zaterdag 25 januari, 15:00 tot 16:00 uur, max 70 deelnemers 
  • Zaterdag 1 februari, 15:00 tot 16:00 uur, max 70 deelnemers 
  • Zaterdag 15 februari, 15:00 tot 16:00 uur, max 70 deelnemers
  • Zaterdag 22 februari, 15:00 tot 16:00 uur, max 70 deelnemers

  Meld je aan voor de Nieuwsbrief