Queer History Talk #5 - Daan Smeelen over de Pride Walk

27 juli 2019
gratis (incl. entree) bij aanmelding vooraf
Amsterdam Museum, auditorium

Zaterdag 27 juli van het Homomonument naar het Vondelpark: de Pride Walk is in Amsterdam! En actueler kunnen we dan ook niet zijn, zo tijdens deze Queer History Talk #5. Deze editie gaat over de geschiedenis van de Pride Walk. Hoe is deze in Amsterdam ontstaan en hoe brengen we het protestkarakter terug in Pride Amsterdam? Niet exclusief maar inclusief. Waarom loop jij mee?

Daan Smeelen, voorzitter van het homomonument én initiatiefneemster van de Pride Walk, neemt ons mee naar de recente geschiedenis. Inmiddels worden er walks gehouden in het gehele land en zijn er vele vrijwilligers die het elk jaar tot een groot succes maken. Het delen van ervaringen moedigen we tijdens deze sessie van harte aan. Zowel tijdens de talk, maar ook daarna tijdens de borrel. Het Amsterdam Museum biedt graag het eerste drankje aan in Café Mokum.

Bekijk hier de aftermovie van Pride Walk 2018.

Programma Queer History Talks

15.00 – 16.00 uur
De Queer History Talk vindt plaats in het auditorium van het Amsterdam Museum. Samen met een redactie vanuit verschillende LHBTQ+ communities worden de talks inhoudelijk vorm gegeven en gastsprekers bepaald. Telkens staat dus een ander historisch onderwerp of gebeurtenis centraal. Ook al doet het woord ‘’talk’’ anders denken; de bijeenkomst is geen monoloog. Het publiek kan actief meepraten en discussiëren en kennis uitwisselen tijdens de Queer History Talks.

16.00 uur
In museumcafé Mokum is er een (netwerk) borrel. Om meer verhalen te delen, elkaar te leren kennen en inhoudelijk na te bespreken. Het eerste drankje is van het huis.

Informatie
Dit evenement is onderdeel van COC's Shakespeare Club. Het programma is waar mogelijk tweetalig (Nederlands/ Engels) en op aanvraag is een gebarentolk aanwezig.
Voorafgaand aan de Queer History Talks zijn de maandelijkse Sharing Stories – LHBTQ+ rondleidingen van 14.00 tot 15.00 uur. Apart aanmelden is noodzakelijk.

Waarom Sharing Stories - Queer History Talks in het Amsterdam Museum?
De geschiedenissen van LHBTO+ gemeenschappen zijn niet altijd even zichtbaar. Grote of persoonlijke verhalen zijn niet automatisch onderdeel van het grotere verhaal in musea. Het Amsterdam Museum wil daar samen met verschillende LHBTQ+ gemeenschappen verandering in brengen.