Queering the Collections: Genderdiversiteit in musea

Vanuit de tentoonstelling Transmission hebben Amsterdammers uit de LGBTI-gemeenschap persoonlijke objecten geschonken aan het Amsterdam Museum. Op 31 maart 2017 nemen wethouder Simone Kukenheim en Judikje Kiers (directeur Amsterdam Museum) de objecten namens de stad Amsterdam in ontvangst.

Het is voor het eerst dat er actief gecollectioneerd is rondom genderdiversiteit vanuit het Amsterdam Museum. Het opnemen van transgender gerelateerde collectie is dan ook een mijlpaal voor de erkenning van genderdiversiteit, herkenning vanuit het publiek en zeker ook het recht doen aan de diversiteit van onze samenleving.

De bijeenkomst begint met een inhoudelijk deel, waarbij we ons buigen over de vraag: Wat is de meerwaarde van genderdiversiteit in collecties van musea? Dit wordt gevolgd door een feestelijk deel waarbij het behaalde succes gevierd wordt en de voorwerpen worden overgedragen aan de stad. Iedereen is welkom!

Datum: 31 maart 2017
Tijd: 15.30 - 17.00 uur

Toegang is gratis.
Graag aanmelden via rsvp@amsterdammuseum.nl

Het programma komt tot stand in samenwerking met TransAmsterdam, Queering the Collections, T&T Amsterdam en het direct betrokken netwerk rondom Transmission.

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief