Rondleiding De Gouden koets in NGT

19 februari 2022
Amsterdam Museum
Let op: Entreeticket niet inbegrepen

Ben je doof of slechthorend en wil je graag meer te weten komen over De Gouden Koets? Kom dan op zaterdag 15 januari 2022 (14.00 – 15.00 uur) of zaterdag 19 februari 2022 (14.00 -15.00 uur) mee met de rondleiding die het Amsterdam Museum organiseert speciaal voor dove of slechthorende bezoekers. De rondleiding wordt gegeven door een museumdocent in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

De Gouden Koets
Tot en met 27 februari 2022 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling De Gouden Koets te zien. Na een restauratie van ruim vijf jaar is de Gouden Koets voor het eerst weer voor publiek te zien. Bezoekers kunnen de koets in alle rust van heel dichtbij bekijken in een glazen behuizing op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. In zes museumzalen rondom de binnenplaats geven honderden cultuurhistorische objecten, schilderijen, Oranjesnuisterijen, kledingstukken, spotprenten, foto’s, bewegende beelden en hedendaagse kunstwerken een veelzijdig beeld van de geschiedenis en het gebruik van de Gouden Koets en de discussies uit verleden en heden over dit iconische voertuig. Het Amsterdam Museum nodigt bezoekers ook uit hun opvattingen over de Gouden Koets te delen.

Rondleidingen in NGT
Voor dove en slechthorende bezoekers organiseert het Amsterdam Museum met regelmaat een rondleiding in NGT. Door de Coronamaatregelen was de laatste rondleiding in 2020. Een rondleider die zelf doof is, is opgeleid om in gebarentaal rondleidingen in het Amsterdam Museum en in de tentoonstelling De Gouden Koets te geven.

Algemene informatie rondleidingen
De rondleidingen in NGT door de tentoonstelling De Gouden Koets vinden plaats op:
- zaterdag 15 januari 2022 (14.00 – 15.00 uur)
- zaterdag 19 februari 2022 (14.00 -15.00 uur)
Aanmelden kan via de website van het Amsterdam Museum. Deelname aan een rondleiding kost 2,50 euro, exclusief museumentree. Vrienden en familie zonder auditieve beperking zijn natuurlijk ook van harte welkom. Goed om te weten: de audiotours in het Amsterdam Museum zijn het hele jaar door ook in printversie te verkrijgen.

De rondleidingen kunnen ook voor groepen geboekt worden, via boekingen@amsterdammuseum.nl.