Rondleiding in NGT voor bezoekers die doof zijn met stemtolk

11 oktober 2020
Kosten:
gratis, exclusief entree
Locatie:
Amsterdam Museum
Mail naar activiteiten@amsterdammuseum.nl

Ben je nieuwsgierig naar de vaste tentoonstelling Wereldstad? Kom dan naar onze rondleiding in NGT voor bezoekers die doof zijn met stemtolk.

Het Amsterdam Museum organiseert samen met Musea in Gebaren rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal voor bezoekers die doof zijn of slechthorend zijn en gebarentaal kunnen. Op 11 oktober kun ook als horende bezoeker terecht bij de rondleiding door de tentoonstelling Wereld - Stad. Er is een stemtolk aanwezig die de rondleiding ook toegankelijk maakt voor horende bezoekers. Zo is iedereen welkom.

Wereld - Stad
De bezoeker wandelt in Wereld – Stad door zes thema's:  'Van nederzetting tot wereldstad', 'Geluk zoeken', 'I Amsterdam', 'Dader of slachtoffer', 'Religie en tolerantie', 'Wereld – Stad revisited'. Het is de eeuwenlange en intensieve interactie tussen de stad, de delta en de wereld die de geschiedenis van Amsterdam kenmerkt. Zonder de haven toen of Schiphol nu is Amsterdam ondenkbaar. Globalisering, migratie, groei, het komt allemaal samen in deze nieuwe opstelling, van vroeger tot nu.

100% Welkom
Om alle groepen in Amsterdam mee te laten doen zijn er in het Amsterdam Museum elke tweede zondag van de maand gratis rondleidingen (exclusief entree) voor een bepaalde doelgroepen voor wie een museumbezoek wat aanpassingen vergt. Zo zijn er naast rondleidingen in NGT met stemtolk ook rondleidingen met schrijftolk voor slechthorenden of plotsdoven.

Daarnaast zijn audiotours in het Amsterdam Museum ook in printversie te verkrijgen.

Meld je aan via: activiteiten@amsterdammuseum.nl