Rondleiding voor dove bezoekers

Datum
13 oktober 2019
Tijd
14:00 - 15:30
Kosten
gratis, exclusief entree
Locatie
Amsterdam Museum
Aanmelden
Mail naar activiteiten@amsterdammuseum.nl

Ben je doof of slechthorend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar onze rondleiding in NGT speciaal voor dove bezoekers.

Amsterdam Museum, rondleiding voor dove bezoekers

Het museum heeft samen met de stichting Musea in Gebaren drie personen die zelf doof zijn opgeleid om in gebarentaal rondleidingen in het Amsterdam Museum te geven. Als geen ander weten zij hoe zij rondleidingen moeten geven om het museum toegankelijk te maken voor de dove bezoeker en wat in het museum interessant is in de dovencultuur. Dove en slechthorende bezoekers kunnen weliswaar goed zien, maar missen soms alsnog veel informatie in musea omdat audiotours, rondleidingen en anderen vormen van publieksbegeleiding voor hen niet te volgen zijn. Musea in gebaren is een project van Foam en WatTelt! met verschillende musea in Nederland om kunst en cultuur toegankelijker te maken.

De rondleiding is gratis, exclusief museumentree. Vrienden en familie zonder auditieve beperking zijn natuurlijk ook van harte welkom. Op de meeste rondleidingen in NGT is ook een stemtolk aanwezig zodat de rondleiding ook voor bezoekers die geen gebarentaal beheersen te volgen is. Begeleiders hoeven geen entree te betalen.

100% welkom
Om alle groepen in Amsterdam mee te laten doen zijn er in het Amsterdam Museum elke tweede zondag van de maand gratis rondleidingen (exclusief entree) voor een bepaalde doelgroepen voor wie een museumbezoek wat aanpassingen vergt. Zo zijn er naast rondleidingen in NGT voor dove bezoekers en slechthorenden die NGT kunnen ook rondleidingen voor slechthorenden met een schrijftolk. Op een tablet lezen bezoekers de tekst van de sprekende museumgids die door de schrijftolk ter plaatse wordt uitgeschreven. Daarnaast zijn audiotours in het Amsterdam Museum ook in printversie te verkrijgen.

Het museum organiseert ook rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers. Een museum bezoeken is voor mensen met een visuele beperking lastig omdat een museum heel visueel is ingesteld. Er is van alles te zien. Maar een museum ervaren kan ook met andere zintuigen. Bij de rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers wordt de geschiedenis van de stad via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht.

Op de website van het Amsterdam Museum zijn alle data en informatie over de rondleidingen terug te vinden.

Meld je aan via: activiteiten@amsterdammuseum.nl

Meld je aan voor de Nieuwsbrief