Rondleiding voor slechthorende bezoekers

gratis, exclusief entree
Amsterdam Museum
Mail naar activiteiten@amsterdammuseum.nl

Ben je slechthorend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar onze rondleiding met schrijftolk voor slechthorende bezoekers.

Amsterdam Museum, rondleiding voor slechthorende bezoekers
© Ann-Cathleen Tischer

Het Amsterdam Museum organiseert voor bezoekers die niet optimaal kunnen horen een rondleiding met een schrijftolk/ velowalker. Een sprekende museumgids leidt de groep rond door het museum of een tentoonstelling en een schrijftolk die ook meeloopt typt alles wat wordt gezegd uit. Deelnemers krijgen een tablet mee waarop deze tekst te lezen is.

De rondleiding is gratis, exclusief museumentree. Vrienden en familie die niet slechthorend zijn, zijn natuurlijk ook van harte welkom. Begeleiders betalen geen entree.

Wil je zien hoe de rondleiding voor slechthorenden in zijn werk gaat? Dat kun je hier zien door middel van een video.

100% welkom
Om alle groepen in Amsterdam mee te laten doen zijn er in het Amsterdam Museum elke tweede zondag van de maand gratis rondleidingen (exclusief entree) voor een bepaalde doelgroepen voor wie een museumbezoek wat aanpassingen vergt. Zo zijn er naast rondleidingen met schrijftolk voor slechthorenden of plotsdoven ook rondleidingen in NGT.
Daarnaast zijn audiotours in het Amsterdam Museum ook in printversie te verkrijgen.
Het museum organiseert ook rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers. Een museum bezoeken is voor mensen met een visuele beperking lastig omdat een museum heel visueel is ingesteld. Er is van alles te zien. Maar een museum ervaren kan ook met andere zintuigen. Bij de rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers wordt de geschiedenis van de stad via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht.

Op de website van het Amsterdam Museum zijn alle data en informatie over de rondleidingen terug te vinden.

Meld je aan via: activiteiten@amsterdammuseum.nl