Sharing Stories – Queer History Talks

31 augustus 2019
gratis (incl. entree) bij aanmelding vooraf
Amsterdam Museum, auditorium

Andere verhalen vanuit, door en met de verschillende LHBTQ+ gemeenschappen in het Amsterdam Museum.

Vanaf 2019 is er elke laatste zaterdag van de maand om 15.00 uur in het Amsterdam Museum een Queer History Talk. Tijdens deze maandelijkse talks worden historische onderwerpen vanuit LHBTQ+ perspectief besproken. Voorafgaand aan de Talks zijn er LHBTQ+ rondleidingen, na afloop is er een (netwerk) borrel.

Sharing Stories – Queer History Talks is ontstaan vanuit de succesvolle en druk bezochte LHBTI+ History Talks tijdens de Shakespeare Club tijdens de Pride 2018. Met de Queer History Talks worden deze verhalen nu als vaste programmering opgenomen in het stadsmuseum.

Programma Queer History Talks

15.00 – 16.00 uur
De Queer History Talk vindt plaats in het auditorium van het Amsterdam Museum. Samen met een redactie vanuit verschillende LHBTQ+ communities worden de talks inhoudelijk vorm gegeven en gastsprekers bepaald. Telkens staat dus een ander historisch onderwerp of gebeurtenis centraal. Ook al doet het woord ‘’talk’’ anders denken; de bijeenkomst is geen monoloog. Het publiek kan actief meepraten en discussiëren en kennis uitwisselen tijdens de Queer History Talks.

Line-up van sprekers en overzicht van onderwerpen volgt.

16.00 uur
In museumcafé Mokum is er een (netwerk) borrel. Om meer verhalen te delen, elkaar te leren kennen en inhoudelijk na te bespreken. Het eerste drankje is van het huis.

Informatie
Het programma is waar mogelijk tweetalig (Nederlands/ Engels) en op aanvraag is een gebarentolk aanwezig.
Voorafgaand aan de Queer History Talks zijn de maandelijkse Sharing Stories – LHBTQ+ rondleidingen van 14.00 tot 15.00 uur. Apart aanmelden is noodzakelijk.

Waarom Sharing Stories - Queer History Talks in het Amsterdam Museum?
De geschiedenissen van LHBTO+ gemeenschappen zijn niet altijd even zichtbaar. Grote of persoonlijke verhalen zijn niet automatisch onderdeel van het grotere verhaal in musea. Het Amsterdam Museum wil daar samen met verschillende LHBTQ+ gemeenschappen verandering in brengen.