Stemmen in het Amsterdam Museum

Datum
20 maart 2019
Tijd
8:00 - 21:00
Locatie
Amsterdam Museum en Cromhouthuis

Op woensdag 20 maart mag heel Nederland naar de stembus voor de verkiezing van de Provinciale Staten en waterschappen. Amsterdammers kunnen hun stem uitbrengen op twee bijzondere locaties: het Amsterdam Museum aan de Kalverstraat en het Cromhouthuis aan de Herengracht.

Speciaal voor kiezers zijn beide musea op 20 maart gratis toegankelijk voor stemmers. Het Amsterdam Museum wil door op beide locaties een stembureau te zijn alle Amsterdammers de kans geven om hun stad (nog) beter te leren kennen. Het Amsterdam Museum aan de Kalverstraat brengt de geschiedenis van de stad tot leven, en biedt inzicht in de stad van vandaag. Het Cromhouthuis is een stadspaleis uit de Gouden Eeuw, met historische interieurs en een lommerrijke binnentuin. Hier presenteert het Amsterdam Museum bijzondere verzamelingen uit de collectie van de stad.

Stemmen = gratis entree
Kinderen tot 18 jaar mogen beide musea altijd gratis bezoeken, en op 20 maart krijgen dus ook volwassenen die hun stem uitbrengen gratis toegang tot het museum waar ze gestemd hebben. Dit aanbod is ook geldig wanneer kiezers op een andere dag het museum eens willen bezoeken.

Amsterdam Museum, Kalverstraat 92
Cromhouthuis, Herengracht 368

Meld je aan voor de Nieuwsbrief