(Uitverkocht) Borduursessie: Painted Series – Tabledress Amsterdam

Datum
8 december 2021
Tijd
10:00 - 14:00
Kosten
Gratis
Locatie
Amsterdam Museum
Aanmelden
Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht

Op woensdag 8 december zal de laatste borduursessie plaatsvinden in het Amsterdam Museum. In een kleinschalige samenkomst zal er die dag, van 10:00 tot 14:00, gewerkt worden aan de Tabledress. Saskia van Drimmelen en Margreet Sweerts van Painted Series zullen hierbij aanwezig zijn om de borduursessie te begeleiden. 

De Tabledress van Painted Series is een monumentaal tafelkleed uitlopend in het lijfje van een jurk. Bekend door scherpe eigentijdse couture waarin handwerktechnieken een ereplaats krijgen, onderzoekt Painted Series nieuwe manieren om mode te ontwikkelen en verspreiden, spelend met de grens tussen mode en performance en het idee van wat een kledingstuk kan zijn.

Tabledress Amsterdam is geïnspireerd door de weesmeisjes die in dit gebouw leefden en werkten toen hier nog het Burgerweeshuis was gevestigd. Zij en vele andere anonieme vrouwenhanden borduurden destijds het binnenwerk voor de Gouden Koets. Tabledress Amsterdam is een ode aan hen. De Tabledress zal worden onthuld en gepresenteerd in de performance Table Speech Amsterdam. 

In meerdere sessies in het museum wordt de jurk geborduurd door mensen uit verschillende delen van de stad. Via het werk van ieders handen ontstaat zo een levendig gesprek. Iedereen aan tafel is gelijkwaardig en leert van elkaar. Handwerktechnieken worden doorgegeven en op een eigentijdse manier toegepast. 

Deze bijeenkomst is een Testen voor Toegang-event. U dient te beschikken over een coronatoegangsbewijs. Een coronatoegangsbewijs bestaat uit een volledige coronavaccinatie, herstelbewijs of testbewijs. Op www.testenvoortoegang.org  vindt u alle informatie. Het coronatoegangsbewijs dient u in de CoronaCheck-app te kunnen tonen. In verband met uw en onze veiligheid kunnen wij u om legitimatie vragen; vergeet deze niet mee te nemen.

Als u geen (geldig) coronatoegangsbewijs aan de deur kunt tonen, krijgt u geen toegang tot dit evenement, en wordt het aankoopbedrag van het ticket niet gerestitueerd.   

Meld je aan voor de Nieuwsbrief