What are those?! Een inspiratieprogramma voor mbo mode studenten

Datum
april t/m juni
Tijd
10:00 - 17:00
Kosten
€ 75,- (excl. btw) per 10 studenten
Locatie
Amsterdam Museum

In het voorjaar van 2021 bieden we de unieke mogelijkheid om de mode- en kostuumcollectie van het Amsterdam Museum in het depot te bekijken. Dit doen we in kleine groepjes en we houden ons aan de (dan) geldende regelgeving rondom corona. 

What are those?! is een inspiratieprogramma waarbij we het analyseren van kledingstukken als uitgangspunt nemen. Hiervoor brengen we een bezoek aan het collectiecentrum, het depot van het Amsterdam Museum dat zich bevindt in Amsterdam Noord. 

Het bezoek wordt begeleid door een gespecialiseerde museumdocent en de opzet is interactief. We variëren tussen gesprekken, zelfstandig kijken en het maken van gezamenlijke opdrachten. De objecten die we uit de kasten en lades halen zijn verschillend van soort: schilderijen, hedendaagse ontwerpen en historische kostuums.

Tijdens het bezoek zijn verschillende invalshoeken mogelijk. Zo kan bij studenten in de richting van Modemaatkleding/ Fashion Tailoring de focus liggen op de technische kant van kleding en besteden we aandacht aan de constructie. Maar we kunnen ons ook verdiepen in het verhaal dat een collectiestuk ons kan vertellen. Denk aan de veranderde opvattingen tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid of de relatie tussen kleding en identiteit. 

Het programma is maatwerk en komt tot stand in overleg met de docent van de opleiding en medewerkers van het museum. In april t/m juni kunnen we het collectiecentrum openstellen en passend bezoek aanbieden. In totaal is er plek voor 150 studenten. 

Praktische informatie
Wanneer:
april - juni, in overleg met docent.
Doelgroep: mbo mode-opleidingen
Duur: 1,5 uur

Corona-maatregelen: studenten en medewerkers van het museum houden zich bij dit programma aan de huidige maatregelen voor culturele instellingen

Kosten: € 75,- (excl. btw) per 10 studenten inclusief entree (Nederlandstalig)
Informatie en reserveren: boekingen@amsterdammuseum.nl

Twee-delige japon (1860 – 1870)
Galapak (1770 – 1800)

Meld je aan voor de Nieuwsbrief