Zomervakantie: Instaprondleiding Gouden Eeuw, de eeuw van Jurriaan Pool

Ga met je hele familie het museum in en ontdek alles over de Gouden Eeuw. Een museumdocent vertelt je het boeiende verhaal van deze periode aan de hand van bijzondere voorwerpen. Maak ook kennis met Jurriaan Pool: een weesjongen die toen in het Burgerweeshuis (nu het Amsterdam Museum) woonde. Kom meer te weten over het leven in een weeshuis en krijg antwoord op vragen als: wat stond er zoal op het menu? Wat was het favoriete speelgoed van de kinderen die hier woonden? En waarom was hun kleding altijd rood met zwart gekleurd?

Wat: instaprondleiding
Wanneer: alle zondagen in juli en augustus
(2, 9, 16, 23, 30 juli & 6, 13, 20, 27 augustus)
Tijd: start 14.00 uur
Duur: een uur
Leeftijd: voor de hele familie (met kinderen tussen de 4-12 jaar)
Ouders: ook leuk voor (groot)ouders!
Kosten: gratis (exclusief entree museum)
Locatie: Amsterdam Museum
Max. aantal deelnemers: 15 (jong en/of oud)
Aanmelden kan via activiteiten@amsterdammuseum.nl of bij de kassa op de dag zelf.

Lees hier ook het leuke verslag van de kidsproofreporters over hun bezoek aan het museum.