Home - Am Live

AM LIVE - Aflevering 3

Donderdag 26 november verwelkomen wij je graag bij de derde uitzending van AM LIVE! AM LIVE is de wekelijkse talkshow op de donderdagavond van het Amsterdam Museum, uitgezonden vanuit de Gouden Koets Studiezaal.

In deze aflevering is Jeffry Pondaag aan het woord met een statement over de Gouden Koets, waarna we in een panelgesprek met Lara Nuberg en Wim Manuhutu verder ingaan op de (koloniale) relatie tussen Nederland en Indonesië. Conservator Tom van der Molen vertelt samen met Joyce Deijnen over de tentoonstelling ‘KASTK!JKERS’, in het kader van 500 jaar Jeugdhulp. En vorige week verscheen het boek ‘Gouden Vrouwen in de 17e eeuw’, dat werd geschreven tijdens een vak aan de Universiteit van Amsterdam door dr. Judith Noorman en 34 studenten.

Programma

‣ Experts Lara Nuberg en Wim Manuhutu bespreken de verhoudingen tussen Nederland en Indonesië, in de context van de Gouden Koets-tentoonstelling. Jeffry Pondaag presenteert zijn statement over de koets.

‣ Conservator Tom van der Molen en Joyce Deijnen vertellen over de totstandkoming van de tentoonstelling KASTK!JKERS, in samenwerking met Levvel.

‣ Joyce Deijnen brengt haar lied ‘Umbrella’ ten gehore, over de ervaringen van jongeren met jeugdhulpverlening.

‣ Museum om de Hoek item: deze week Museum Perron Oost, onder andere over hun project ‘De reis van de Ranchi’.

‣ Dr. Judith Noorman en studenten Hannah Deelstra en Beau de Vos zijn te gast om te vertellen over het boek ‘Gouden Vrouwen in de 17e eeuw’ dat afgelopen week verscheen.

 


Uitzending gemist? Kijk ook via SALTO, iedere maandagavond om 22:00 en zondagochtend om 10.00 uur op tv.
Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe afleveringen van AM LIVE? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief