Home - Am Live

AM LIVE - Aflevering 5

Donderdag 17 december verwelkomen wij je graag bij de vijfde uitzending van AM LIVE! AM LIVE is de wekelijkse talkshow op de donderdagavond van het Amsterdam Museum, uitgezonden vanuit het Gewelf in het Amsterdam Museum

In deze aflevering: Wie heeft er zeggenschap over de Gouden Koets? Over deze vraag gaan we in gesprek met jurist en letterkundige Hans Ulrich Jessurun d’Oliveira en Pieter Verhoeve, voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. 

Verder komt hét gezicht van Art Rocks 2020, Cesar, langs om te vertellen over Art Rocks, de competitie waarin jonge muzikanten worden uitgedaagd een nummer te maken bij een kunstwerk of historisch object. NICK.ILL.SON en VinRock maakten voor Art Rocks een nummer bij het werk ‘Colonies’ van Iswanto Hartono, uit de collectie van het Amsterdam Museum. We luisteren naar hun inzending en horen meer over de inspiratie erachter.

We blijven in de muzieksferen: Soundtrackcity cureerde een speciale zaal voor Corona in de Stad. Initiatiefnemers Michiel Huijsman en Renate Zentschnig zijn te gast om hier meer over te vertellen.

En tot slot: 2020 was een ingrijpend jaar, waarin ook in het museum een hele hoop gebeurde. Judikje Kiers, algemeen directeur van het Amsterdam Museum, schuift aan om terug te blikken op het jaar 2020 in het Amsterdam Museum, en alvast vooruit te kijken naar de plannen voor 2021.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief