Home - Am Live

AM LIVE - Aflevering 6

Kijk op 25 februari naar de allereerste uitzending van 2021, waar we samen met onze gasten op zoek gaan naar het antwoord op de vraag: Van wie is de stad Amsterdam?

We beginnen de uitzending met journalist & geograaf Floor Milikowski en de rapper en schrijver Massih Hutak over de problemen van gentrificatie en de toekomst van Amsterdam.

Voor Collecting the City, verhalen van de stad, is Fouad Lakbir samen met Jesper Buursink in gesprek gegaan met bewoners van de Jacob Geelbuurt. Hij verzamelde de verhalen van deze buurt, waar tien panden op 1 mei gesloopt worden, via acht diepte-interviews met acht huishoudens. Dit allemaal mede mogelijk gemaakt door bewoner Majda Boukhari Raouia. In de studio gaat het over co-creatie, vanuit verschillende hoeken wordt de betekenis van het project bekeken: hoe het project tot stand is gekomen, wat de relatie is tussen het museum, ontwikkelbuurten en de gemeente, hoe het verzamelen van verhalen in de praktijk werkt en hoe het is om in de buurt te wonen. Het project is samen met Moving Arts Project uitgewerkt tot een museale presentatie; Jacob Geel Museum.

Samen met conservator Tom van der Molen gaan we kijken naar een reportage over de Februaristaking gemaakt bij de schildering van de Dokwerker van Kamp Seedorf.

En tot slot sluiten we de uitzending af met een optreden van Benjamin Fro, die met zijn nummer ‘The City’ de problemen van gentrificatie in de stad bespreekt.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief