Amsterdam Museum Online

Ontdek het online aanbod van het Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum brengt de geschiedenis van Amsterdam tot leven en geeft inzicht in de identiteit van de stad. Ook nu daagt het museum bewoners en bezoekers uit hun relatie tot de stad te verdiepen. 

Het Amsterdam Museum is tot 1 juni gesloten. Gelukkig is er ook bij het Amsterdam Museum ook online van alles te zien, leren en te doen. Zo staat de gehele collectie van het museum online, hebben we leuke dingen om te doen voor kinderen en zullen we ook op social media regelmatig het gesprek met onze bezoekers aangaan. 

 

Voor kinderenDe Praatplaat


Verschillende dingen uit heel de wereld zijn door de eeuwen naar Amsterdam gekomen of andersom. Zie jij wat waarvan jij denkt dat het uit een ander land komt?

Op deze praatplaat zie je dingen uit het centrum van Amsterdam door de eeuwen heen. Wil je thuis er al mee aan de slag? Download hier de praatplaat en de kijkvragen.


Groeistad

Ben je ook nieuwsgierig naar je eigen buurt? Wil je meer weten over dat bijzondere gebouw, je straat of verhalen over jouw omgeving? Kijk dan eens op Groeistad! Deze digitale kaart is gevuld met informatie over architectuur, archeologie, buitenkunst, monumenten, verhalen en museumschatten.

Groeistad wordt gebruikt op school, maar je kunt het ook thuis samen met je ouders bekijken. Wat weet jij over je buurt?

 

 

Collectie in objecten en verhalen


collectieboekjes


Bekijk de online collectie


Het Amsterdam Museum beheert de collectie van de stad Amsterdam. Een groot deel daarvan bevindt zich in ons Collectiecentrum: ruim 80.000 objecten.

Ongeveer de helft van de objecten is bewaard door de stad zelf, de andere helft komt uit schenkingen en legaten. Bekijk hier de collectie.

Hugo Kaagman, Damrak-print met stadswapen, 2010


Collecting the City: 750 jaar Amsterdam


Ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van de stad in 2025, start het Amsterdam Museum het verzamelproject Collecting the City: 750 jaar Amsterdam

Heb jij een verhaal dat niet mag ontbreken in het verhaal van de stad? Of ken je iemand met een bijzonder verhaal? Draag hier bij aan het project met jouw aanvulling. 

 

 

Recente tentoonstellingen


Fashion Statements


Fashion Statements


Neem een virtuele tour in dé tentoonstelling van vorige zomer: Fashion Statements. In deze tentoonstelling zetten zes toonaangevende hedendaagse ontwerpers hun creaties naast én tegenover onze historische collectie met mode uit de achttiende en negentiende eeuw.

Bekijk alle historische kostuums in detail op het Hart van Amsterdam.


Opslaan Als..

Op 1 maart sloot de tijdelijke tentoonstelling "Opslaan Als.." zijn deuren. In de tentoonstelling lieten we de vele objecten zien die door de stad verzameld zijn. 
We staan stil bij wat we daarmee wel en niet kunnen vertellen en hoe we de veranderende stad blijven verzamelen. Beleef de tentoonstelling opnieuw door middel van de virtuele tour, of  bekijk meer tentoonstelling op het Hart van Amsterdam.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief