Museumcafé

Museumcafé Mokum staat bekend vanwege het sfeervolle terras op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. Gelegen in het bruisende centrum van Amsterdam, tussen de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal, is dit een ware een oase van rust. Een heerlijke plek om een bezoek aan het Amsterdam Museum te combineren met een ontbijt, lunch of vroeg diner.

Van koeienstal naar café
De locatie van Museumcafé Mokum kent een rijke geschiedenis. Het café is namelijk gevestigd in het voormalig koehuis van het Sint Luciënklooster. Dit klooster werd in 1414 gesticht en was toen één van de 21 kloosters in Amsterdam. Op de plek waar je nu kunt genieten van een hapje en een drankje, stonden vroeger de koeien van de kloosterzusters op stal! Tegenwoordig heerst in het café een typische Amsterdamse sfeer.

Verhuur 
's Avonds is Museumcafé Mokum beschikbaar voor diverse evenementen. De poorten van het Amsterdam Museum zijn dan voor andere bezoekers gesloten, dus je beschikt exclusief over het de binnenruimte en het ruime terras. Mokum is bij uitstek geschikt voor (personeels)borrels, private dining, lunches, buffetten, meetings en feesten. Informeer naar de arrangementen, zoals wijn- en bierproeverijen, cocktail- en kookworkshops of een exclusief bezoek aan het museum.

Menu
Op de gevarieerde menukaart vind je naast diverse broodjes ook verse soepen, borrelhappen en maaltijdsalades. 

Contact
T 020 6236 736
E info@museumcafemokum.nl
W museumcafemokum.nl

 

Meld je aan voor de Nieuwsbrief