Zaalverhuur

Het Amsterdam Museum vormt een prachtige locatie voor een feestelijke borrel, diner, receptie of trouwerij. Het voormalige Burgerweeshuis, waarin het museum gehuisvest is, vormt met zijn schitterende binnenplaatsen en diverse zalen een uniek decor voor iedere ontvangst. Ook toont het Amsterdam Museum haar collectie op 2 andere prachtige locaties in de stad: het Cromhouthuis aan de Herengracht en de Hermitage Amsterdam. Op alle locaties zijn er talloze mogelijkheden voor ontvangsten en evenementen.

Amsterdam Museum
Door het gehele gebouw zijn verschillende zalen beschikbaar voor jouw bijeenkomst of evenement. Elke ruimte heeft een eigen ambiance en eigen mogelijkheden. Zo kun je een vergadering laten plaatsvinden in de oude regentenkamer, een receptie houden in Museumcafé Mokum of dineren tussen de 17de-eeuwse schuttersstukken in de Amsterdam Galerij. Maak de dag compleet door met de gasten een bezoek te brengen aan de diverse tentoonstellingen die het Amsterdam Museum te bieden heeft. Het museum biedt je vrijwel alle faciliteiten die nodig zijn om een ontvangst compleet te maken en beschikt daarnaast over uitstekende cateringsmogelijkheden. Wij denken graag met je mee om jouw dag tot een groot succes te maken.

Trouwen in het Amsterdam Museum
Het Amsterdam Museum is tevens een schitterende locatie voor jouw huwelijk in hartje Amsterdam. Zo kan de plechtigheid plaatsvinden tussen de kunstwerken in de Amsterdam Galerij, in Museumcafé Mokum of buiten op de Jongensbinnenplaats. Daarnaast kun je een receptie of diner organiseren in Museumcafé Mokum.

Portrait Gallery of the Golden Age in de Hermitage Amsterdam
Dertig reusachtige groepsportretten uit de 17de eeuw uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum zijn voor het eerst verzameld in de Hermitage Amsterdam. Deze ‘broers en zussen’ van De Nachtwacht zijn uniek in de wereld en vanwege hun formaat zelden te zien. Samen illustreren zij het verhaal van het voor Nederland zo typerende collectieve burgerschap. Zij houden ons als het ware een spiegel voor. Want de onderlinge verhoudingen van toen liggen aan de basis van de hedendaagse normen en omgangsvormen. Wil jij weten waarom de Nederlander vrijheid en gelijkheid zo hoog in het vaandel heeft staan? Het antwoord hangt – levensgroot – aan de muur in de Hermitage Amsterdam.

Dineren in de Portrait Gallery of the Golden Age
Dineer oog in oog met de invloedrijke burgers van de 17de-eeuwse stad. De tientallen reusachtige groepsportretten uit de Gouden Eeuw vormen een spectaculair decor voor jouw event.

Overige verhuurmogelijkheden
In de Hermitage Amsterdam zijn verschillende bijzondere ruimten beschikbaar voor lezingen, recepties, diners, congressen en vergaderingen. De catering bij alle ontvangsten wordt verzorgd door Restaurant Neva.

Het Cromhouthuis
In één van Amsterdams mooiste grachtenhuizen kun jij kennismaken met de familie Cromhout. Bijna twee eeuwen lang bewoonden zij vier majestueuze panden aan de chique Herengracht. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Stylistencollectief The Wunderkammer tekende voor de eigentijdse en flamboyante inrichting en aankleding van de vertrekken.

Verhuurmogelijkheden
Door de grote variatie aan beschikbare ruimten is het Cromhouthuis een plek waar de mogelijkheden eindeloos zijn: van een diner voor 2 tot ontvangsten van 100 personen. De historische ruimten kunnen worden voorzien van alle moderne middelen, waardoor iedere bijeen-komst een succes wordt. Het museum is is bovendien een officiële trouwlocatie. Het museum kan op verzoek catering, personeel en meubilair verzorgen.

Grote Zaal
De Grote Zaal is met zijn prachtige plafondschildering het hoogtepunt en hart van het museum. De plafondschildering werd in 1718 door Jacob de Wit in opdracht van de familie Cromhout speciaal voor deze imposante zaal gemaakt. Deze ruimte is geschikt voor recepties, vergaderingen, lezingen, concerten en diners. De salon biedt een mooi uitzicht op de tuin en kan verbonden worden met de aangrenzende Antichambre.

Contact
Voor all onze locatie kun je contact opnemen via ons algemene telefoonnummer op werkdagen of via onderstaand emailadres. Ook kun je gebruik maken van het online boekingsformulier.

T 020-5231720
E boekingen@amsterdammuseum.nl

Bekijk hieronder onze salesmap met gedetailleerde informatie voor onze locaties.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief