Programmering Voortgezet Onderwijs Bovenbouw

Bovenbouw

BC 02122 060

Programmering Voortgezet Onderwijs Bovenbouw

De jongeren van nu staan voor grote uitdagingen. Ze zijn opgegroeid met corona, een klimaatcrisis en oorlog. De huizenprijzen stijgen en de kansenongelijkheid in het onderwijs neemt niet meer af, maar toe. Hoe ga je met elkaar om in een samenleving die steeds meer onder druk lijkt te staan, waarin sociale media de orde van de dag bepalen en waarin steeds minder mensen elkaar en de overheid vertrouwen? Wat vindt en denkt de nieuwste generatie?

BC 02122 051

Points of View: Amsterdam toen & nu

Points of View: Amsterdam toen & nu is een driedelig lespakket waarin dialoog en discussie centraal staan. Samen met de leerlingen ontdekken we de verschillende geschiedenissen van Amsterdam. We luisteren graag naar de mening en ervaringen van leerlingen. Van de katholieke kerk tot het hoofddoekje van de Dirk en van ananas tot aan graffiti. In vogelvlucht maken leerlingen kennis met de geschiedenis van Amsterdam met aandacht voor democratie, diversiteit en samenleven.

BC 02122 041

Het pakket

Het lespakket bestaat uit een introductieles in de klas, gegeven door ervaren museumdocenten, een rondleiding door het museum van ongeveer een uur en creatieve verwerkingsopdrachten voor in de klas (één lesuur). De rondleiding kan los worden geboekt zonder afname van het lespakket. Points of View: Amsterdam toen & nu heeft raakvlakken met de leergebieden Nederlands, Geschiedenis, CKV/KCV & Kunst algemeen en geeft invulling aan het leergebied burgerschap.

Voor de eindexamenklassen geschiedenis en kunst algemeen havo en vwo bieden we een rondleiding aan op maat. De inhoud van de rondleiding is afgestemd op de eindtermen van het centraal eindexamen (examenblad.nl). De rondleiding duurt een uur en wordt gegeven door een ervaren museumdocent.

Amsterdam Museum

Praktische informatie

Duur: 1 uur
Kosten
: 90 euro, excl. btw
Aantal leerlingen
: 15 leerlingen per rondleiding
Te boeken
: maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 16:00 uur
Start- en eindlocatie
: Amsterdam Museum aan de Amstel, Amstel 51
Kerndoelen en vakken
: Bouwstenen Burgerschap 1 t/m 6 (SLO), Nederlands, Geschiedenis, Beeldende Kunst
Vragen?
mail naar boekingen@amsterdammuseum.nl