Sammie vertelt

Ontdek Huis Willet-Holthuysen

Voor iedereen met kinderen (6+)

Web sammie beeld

Leer de bewoners kennen

Huis Willet-Holthuysen is een prachtig 17e eeuws grachtenpand dat zeer smaakvol ingericht is en volhangt met de mooiste kunst. Welke mensen en dieren hebben hier nou allemaal gewoond? En wat deden zij vroeger zoal?

Sammie, een vrolijk en lief hondje, leidt je rond door het grachtenpand van Louisa en Abraham, de laatste bewoners van Huis Willet-Holthuysen. Sammie vertelt over de geschiedenis van het huis en de kleurrijke bewoners. Zo ontmoet je kok Heinrich, de familie Deutz en natuurlijk kom je meer te weten over Louisa en Abraham.

BC 02263 108

Schildpaddensoep, schilderijen en meer

Verder staat er schildpaddensoep op het menu, wandel je door de grote tuin achter het huis, ontdek je de geschiedenis van de gouden trapleuning en leer je nog veel meer over schilderijen, zilver en porselein én de groene jurk van Louisa. Wandel samen met Sammie langs alle kamers en ontdek de bijzondere verhalen van dit eeuwenoude pand. ‘Sammie vertelt’ is ook leuk voor volwassenen!

Praktische informatie
  • Haal het boekje gratis op bij de kassa van Huis Willet-Holthuysen.
  • Voor kinderen onder de 18 is de entree gratis.
  • Voertaal: Nederlands en Engels
Willet121111

Plan je bezoek

Het imposante Huis Willet-Holthuysen staat in het centrum van Amsterdam. Het dubbele herenhuis aan de Herengracht heeft veel stijlkamers. Er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl en de tuin is ontworpen als symmetrische Franse stijltuin. Vanaf 7 mei kan je Maaike Schoorel haar werk bekijken in dit 17e eeuwse grachtenpand. Dit is de eerste van een reeks presentaties waarin de collectie en het huis van Willet-Holthuysen in relatie tot andere (hedendaagse) verzamelingen wordt geplaatst.


Adres

Herengracht 6051017 CE Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.