VR Experience

Abner Preis

Drie verhalen van Abner Preis over de coronapandemie

16x9 VR

VR-experience van Abner Preis

Stap in een van Preis’ werken en beleef de stad zoals je die nooit eerder zag. Abner Preis is voor de komende drie jaar als fellow verbonden aan het museum en zal elk jaar nieuwe VR-werken presenteren waarin de verhalen van de stad centraal staan.

Abner Preis (1975) is beeldend kunstenaar en verhalenverteller. Voor het Amsterdam Museum maakte hij drie werken met behulp van VR (virtual reality), geïnspireerd door de coronapandemie en de bijzondere situaties waarin sommigen hierdoor terechtkwamen.

Hij maakte een selectie uit de meer dan 3000 inzendingen die binnenkwamen via de online tentoonstelling Corona in de Stad (coronaindestad.nl) waar bezoekers via een open call hun corona-ervaringen in Amsterdam konden delen. Preis maakte werk dat deze verhalen en stemmen reflecteert. Hij nodigt bezoekers uit om rond te dwalen in zijn spectaculaire labyrinten waarin hij bestaande foto’s, verhalen, video’s en gedichten mixt met zijn eigen virtuele tekeningen, figuratieve associaties en fantasieën.

Patrick Kenawy

Drie verhalen

De drie verhalen zijn:

  • Na het feest wint de natuurMuziek: Maarten Vinkenoog
  • Het beste maken van alleen zijnTekst: Nina Boas / Muziek: Guirrmo Celano / Cello: Florien Hamer
  • Oma Lola & LelaVerhaal: Tieka Masfar / Muziek: Maarten Vinkenoog
Praktische informatie

Het VR-werk is onder begeleiding te bekijken op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur, maximaal twee mensen tegelijk. Het is ook mogelijk om zonder begeleiding de werken te bekijken.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds.