VR Experience

Abner Preis

Beleef verhalen van de stad

Abner Preis website

VR-experience van Abner Preis

Stap in een van Preis’ werken en beleef de stad zoals je die nooit eerder zag. Abner Preis (beeldend kunstenaar en verhalenverteller) is voor de komende drie jaar als fellow verbonden aan het museum en zal elk jaar nieuwe VR-werken presenteren waarin de verhalen van de stad centraal staan.

Deze editie werkte Abner Preis samen met co-creator Zoe D’Amaro aan een meeslepende storytelling ervaring waarin vrouwen van verschillende leeftijden en afkomsten hun verhaal delen. Vrouwen die op verschillende stadia van hun leven moesten vluchten. Ondanks dat hun levens werden verstoord door oorlog, migratie en armoede, blijven de narratieven niet hangen in het lijden. Sterker nog, ze benadrukken hun moed, veerkracht en talent.

Patrick Kenawy

Blooming in a Ring of Fire

Blooming in a Ring of Fire is een serie van vijf Virtual Reality ervaringen geïnspireerd op verhalen van vrouwen op de vlucht. De verhalen focussen op de thema’s hoop en persoonlijke ontwikkeling.

Praktische informatie

Dit VR-werk is onder begeleiding te bekijken op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur. Het is ook mogelijk om zonder begeleiding de werken te bekijken.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Plan International en de Nationale Postcode Loterij.

Vorige editie

In de vorige editie maakte Preis een selectie uit de meer dan 3000 inzendingen die binnenkwamen via de online tentoonstelling Corona in de Stad (coronaindestad.nl) waar bezoekers via een open call hun corona-ervaringen in Amsterdam konden delen.

De drie verhalen waren:

  • Na het feest wint de natuur Muziek: Maarten Vinkenoog
  • Het beste maken van alleen zijn Tekst: Nina Boas / Muziek: Guirrmo Celano / Cello: Florien Hamer
  • Oma Lola & Lela Verhaal: Tieka Masfar / Muziek: Maarten Vinkenoog