Sammie vertelt

Ontdek Huis Willet-Holthuysen

Voor iedereen met kinderen (6+)

Web sammie beeld

Leer de bewoners kennen

Huis Willet-Holthuysen is een prachtig 17e eeuws grachtenpand dat zeer smaakvol ingericht is en volhangt met de mooiste kunst. Welke mensen en dieren hebben hier nou allemaal gewoond? En wat deden zij vroeger zoal?

Sammie, een vrolijk en lief hondje, leidt je rond door het prachtige grachtenpand van Louisa en Abraham, de laatste bewoners van Huis Willet-Holthuysen. Sammie vertelt over de geschiedenis van het huis en de kleurrijke bewoners. Zo ontmoet je kok Heinrich, de familie Deutz en natuurlijk leer je Louisa en Abraham beter kennen. Je leert over schildpaddensoep, de grote tuin achter het huis, een gouden trapleuning, over schilderijen, zilver en porselein en de groene jurk van Louisa.

Kom langs en wandel mee met Sammie langs alle bijzondere kamers in het huis en leer meer over het leven van Abraham en Louisa in de 19e eeuw.

Haal het boekje gratis op bij de kassa van Huis Willet-Holthuysen.

Willet121111

Plan je bezoek

Het imposante Huis Willet-Holthuysen staat in het centrum van Amsterdam. Het dubbele herenhuis aan de Herengracht heeft veel stijlkamers. Er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl en de tuin is ontworpen als symmetrische Franse stijltuin. Vanaf 7 mei kan je Maaike Schoorel haar werk bekijken in dit 17e eeuwse grachtenpand. Dit is de eerste van een reeks presentaties waarin de collectie en het huis van Willet-Holthuysen in relatie tot andere (hedendaagse) verzamelingen wordt geplaatst.


Openingstijden

Herengracht 6051017 CE Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 maart 2022