Buy tickets
Nederlands
Popje mandje3

Featured

Manahahtáanung or New Amsterdam?

The Indigenous Story Behind New York

16 May - 10 Nov 2024
Amsterdam Museum on the Amstel

  16 Dec 2023

  Amsterdam Museum on the Amstel

  Collecting the City Tour

  Met Rudy Chotoe

  Bestel tickets
  BC 02368 020

  16 Dec 2023

  Amsterdam Museum on the Amstel

  Een tour door Collecting the City #3: Gay Games

  Tijdens deze rondleiding in dialoogvorm ontdekken we de Gay Games Amsterdam 1998, de ‘Olympische Spelen’ voor de queer community. In de tour komen verhalen naar voren over de zichtbaarheid, trots en inspiratie die de Gay Games hebben gebracht, maar we laten ook de andere kant zien. We reflecteren op de ondervertegenwoordiging van bepaalde groepen en het feit dat sommige mensen meer op de voorgrond hadden mogen staan, maar hier niet de middelen voor hadden.

  Bestel tickets
  BC 02368 013

  Verschillende perspectieven

  Aan de hand van diverse kunstwerken, objecten, foto's en archiefmateriaal nemen we je mee door de geschiedenis van de Gay Games in Amsterdam en reflecteren we op een rijk en belangrijk onderdeel van de lhbtiq+-geschiedenis. Welke verhalen uit de lhbtiq+-gemeenschap krijgen veel aandacht en welke juist niet? Hoe staat het nu met queer inclusie in vergelijking met toen? En welke verhalen, kunstwerken en objecten dragen bij aan een completer beeld van de Gay Games? Op deze manier hopen we verschillende perspectieven te belichten om ons beeld van de Gay Games Amsterdam 1998 te verrijken.

  Bestel tickets
  FB IMG 1695916613996

  Over Rudy Chotoe

  Rudy Chotoe, geboren in Suriname, was coördinator van meerdere LHBTI+ organisaties zoals Strange Fruit en Arabische werkgroepen bij het COC. Hij werkte drie jaar voor de Gay Games Amsterdam om participatie en de coalities te bevorderen van migrantenorganisaties. Hij focuste zich binnen zijn LHBTI+ projecten met namelijk op niet-Westerse culturen. Hij werkte in de film, kunst, debatten, voorlichting en feesten. Hij werkte o.a voor Rialto, Africa in the Picture Film Festival, Ketelhuis, Kwaku Festival. Ben sinds 2016. Nog altijd adviseert hij over inclusie & diversiteit.

  Praktische informatie

  Datum:
  16 december
  Tijd:
  11.30 - 12.30 uur
  Locatie:
  Amstel 51
  Kosten:
  Gratis bij een geldig entreebewijs (ticketlink hieronder)
  Voertaal: Nederland

  Bestel tickets
  BC 02368 069

  Over tentoonstelling Gay Games 1998 (onderdeel van Collecting the City)

  Collecting the City is een tentoonstellingsserie waarin het Amsterdam Museum samen met verschillende gemeenschappen en organisaties de levendige stad Amsterdam ‘verzamelt’ en presenteert. Iedere editie bestaat uit een aantal kleinere presentaties die samen één tentoonstelling vormen. Deze derde editie presenteren we een kleine tentoonstelling over de Gay Games die in 1998 plaatsvonden in Amsterdam.De Gay Games van 1998 zette Amsterdam op de kaart als gay capital of the world. Lhbtiq+ personen uit alle hoeken van de wereld deden mee aan de sport, sociale en culturele evenementen. Mensen van kleur, transgender, non-binaire en intersekse personen waren minder zichtbaar in de Nederlandse samenleving dan nu. Zij hebben dit evenement op een andere manier beleefd. Bekijk het in de kleine tentoontstelling Gay Games 1998: een queer terugblik.

  Lees meer
  • See & Do
  • Stories & Collection
  • Tickets & Visit
  • Exhibitions
  • Guided tours
  • Families
  • Education
  • News
  • Newsletter
  • Publications
  • AMJournal
  • Woman of Amsterdam

  Main Partners

  gemeente amsterdam logo
  vriendenloterij logo

  Main Partner Education

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024