Queer Gaze Tour Extra Editie

met Alex Kain

19 maart, 11.30 - 12.30 uur
Amsterdam Museum aan de Amstel

Vlag

Queer Gaze Tour

Het Amsterdam Museum organiseert Queer Gaze Tours, waarbij gastrondleiders die deel uitmaken van diverse LHBTIQ+-communities en bewegingen, verhalen vertellen in relatie tot de collectie van het Amsterdam Museum.

In januari gaf Alex Kain al eerder een tour, wegens de vele aanmeldingen en in het kader van Queer Geschiedenismaand komt ze zondag 19 maart terug om je gids voor de tentoonstelling Panorama Amsterdam te zijn. Aan de hand van diverse kunstwerken en objecten neemt ze je mee in de Amsterdamse LHBTIQ+-geschiedenis en reflecteert ze samen met jou op de collectie en presentatie van het Amsterdam Museum. Welke queer-gerelateerde verhalen mogen er volgens jou niet ontbreken in het museum?

Voertaal: Nederlands

Alex Kain

Alex Kain

Alex Kain werkt in het dagelijkse leven binnen de (inter)nationale filantropische sector. Ze is een voormalig bestuurslid (werk en onderwijs) van Transgender Netwerk Nederland (TNN). Haar hobby's zijn Kunst en Cultuur en voor het Amsterdam Museum is ze dan ook geen onbekende. Alex heeft in het verleden meegewerkt aan de LHBTQI+ Perspective Tours en Sharing Stories - Queer History Talks. In 2019 deed ze voor het eerst mee aan de New Narratives Tours, destijds voor de tentoonstelling Fashion Statements.

Praktische informatie
  • Datum: 19 maart
  • Tijd: 11.30 - 12.30 uur
  • Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
  • Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs
  • Voertaal: Nederlands
Queer gaze tour meerdere mensen beter spiegel

De Queer Gaze Tours

In deze rondleiding maken bezoekers kennis met het rijke verleden en heden van de Amsterdamse LHBTIQ+-gemeenschap. Gastrondleiders die deel uitmaken deze gemeenschap vertellen verhalen in relatie tot de collectie van het Amsterdam Museum. Er is aandacht voor kunstwerken en objecten die de LHBTIQ+-gemeenschap expliciet zichtbaarheid geven en ze delen verhalen van ongelijkheid, onrecht en onderdrukking én verhalen van trots, collectiviteit en activisme.

Panorama Amsterdam, 2022. Foto gemaakt door Gert Jan van Rooij
Panorama Amsterdam, 2022. Foto gemaakt door Gert Jan van Rooij

Queer Gaze Tour als groep?

Wil jij graag een Queer Gaze Tour volgen als groep?

Onze museumdocenten geven je graag deze rondleiding. Stuur een mail naar boekingen@amsterdammuseum.nl, we nemen contact met je op om dit in te plannen.

Panorama Amsterdam, Gert Jan van Rooij
Panorama Amsterdam, Gert Jan van Rooij

Panorama Amsterdam

In Panorama Amsterdam, laten we de stad in al haar facetten zien. Welke eigenschappen typeren Amsterdam nou bij uitstek? En zijn die er altijd geweest? Hoe zal de stad zich verder ontwikkelen? Door verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst met elkaar te verbinden, ontstaat er een breed vergezicht op de stad. Amsterdam in al zijn dimensies.

Adres

Amstel 51
1018 DR, Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00