Amsterdam Art Week kick-off

Conversation & drinks

31 mei, 20.00 - 22.00 uur
Pakhuis de Zwijger

Amsterdam Art Week

Kick-off Conversations & Drinks

Amsterdam Art presenteert in samenwerking met Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger een dynamisch kick-off programma waarin we het thema gastvrijheid belichten. De avond biedt een eerste inkijkje in deze editie van Amsterdam Art Week en komt voort uit het toekomstperspectief waarin de organisatie staat voor de kracht van samenwerken en streeft naar het openen van het kunstenveld.

Betekenis van Gastvrijheid

Een avondvullend programma waarin we de betekenis van gastvrijheid in de sector onder de loep. Wat is de staat van de term gastvrijheid in ons huidige kunstklimaat? Welke factoren beïnvloeden dit? Hoe verhouden diverse instellingen en disciplines zich tot elkaar en welke effecten heeft dit op de industrie en haar bezoekers? Welke vormen van gastvrijheid kennen we en van welke voorbeelden kunnen we leren?

Margriet Schavemaker
(artistiek directeur Amsterdam Museum) gaat in gesprek met Emily Ansenk (directeur Holland Festival), Lara Khaldi (artistiek directeur De Appel) en Marcus Tebogo Desando (directeur Prins Claus Fonds). Martina Halsema (directeur Amsterdam Art) gaat in gesprek met Renan Beunen (co-owner AKINCI), Emmelie Koster (oprichter en curator No Man's Art Gallery), Pietje Tegenbosch (directeur tegenboschvanvreden) en Josilda da Conceição (Galeriehouder Josilda da Conceição Gallery).

De gesprekken worden afgewisseld met spoken word peformances van Luan Buleshkaj en Femi Dawkins. We sluiten de avond af met een borrel om verder te praten met het publiek.

Programma

20.00 Inleiding door moderator Maurice Seleky
20.05
Kort interview met de nieuwe directeur Amsterdam Art Week, Martina Halsema
20.15
Margriet Schavemaker in gesprek met bestuurders in het culturele veld
20.45
Spoken word intermezzo door Luan Buleshkaj
20.50
Martina Halsema in gesprek met Amsterdamse galeriehouders
21.15
Q&A met het publiek
21.30
Spoken word door Femi Dawkins
21.45
Borrel