Curator Tour ANOHNI

Met Dorine Maat

11, 25 juni, 15 juli, 10 sep
Huis Willet-Holthuysen

Mike Bink, 2023

Curator Tour ANOHNI

Dorine Maat, junior conservator bij het Amsterdam Museum, neemt je 11, 25 juni (in samenwerking met Holland Festival), 15 juli en 10 sep mee door de tentoonstelling SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS. Een tentoonstelling gecureerd door beeldend kunstenaar, muzikant, regisseur en dit jaar associate artist van het Holland Festival: ANOHNI. De tentoonstelling is een viering van wat ANOHNI ‘verlichte vrouwelijkheid’ noemt, en androgynie. Aan de hand van portretten en eigen werk brengt ze een ode aan haar samenwerkingspartner dr. Julia Yasuda. De foto’s zijn gemaakt door Erika Yasuda (Julia’s vrouw) en zijn een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling.

Dorine Maat, 2022, Karin Tang
Dorine Maat, 2022, Karin Tang

Over Dorine Maat

Dorine Maat is junior conservator bij het Amsterdam Museum met een specialisatie op de geschiedenis van Amsterdam. Voor het Amsterdam Museum werkte ze aan verschillende tentoonstellingen (Panorama Amsterdam, 30 jaar Bijlmervliegramp, Welkom in de Noordside) en aan de tijdelijke tentoonstellingen in Huis Willet-Holthuysen (Solotentoonstelling: Maaike Schoorel, SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS).

Ticket informatie

Er zijn verschillende tijdsloten beschikbaar, klik hieronder op de tijd waarop je wilt komen en je wordt doorverwezen naar de juiste ticketpagina. De tour is gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs.

Zondag 11 juni (in samenwerking met Holland Festival)
:

14:00 uur

15:30 uur


Zondag 25 juni (in samenwerking met Holland Festival)
:

14:00 uur

15:30 uur

Zaterdag 15 juli:

14.00 uur
15.30 uur

Zondag 10 sep:

15.00 uur - Tickets volgen later

ANOHNI
ANOHNI

SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS

Dit jaar presenteert ANOHNI, de associate artist van het Holland Festival, een multimediale tentoonstelling in Huis Willet-Holthuysen: SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS. Met een serie portretten eert ANOHNI haar voormalige samenwerkingspartner dr. Julia Yasuda. De foto’s, gemaakt door Julia’s inmiddels overleden echtgenote Erika Yasuda, zijn gemaakt in het Tokio van begin jaren 80 en worden hier voor het eerst tentoongesteld.