Internationale Vrouwendag

8 maart 2022

Groepsportret voor Vrouwen van Nieuw West de spelers Willemieke Kars 2019 foto Amsterdam Museum Willemieke Kars

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit met vrouwen overal ter wereld. In verband met de uitgestelde opening van Amsterdam Museum aan de Amstel zullen op die locatie de Female Gaze tours niet doorgaan. Wel hebben we deze dag andere speciale programmering die gratis toegankelijk is. We nodigen vrouwen uit de hele stad uit om samen met ons bij deze dag stil te staan.

Vrouwentoilet

Liyah Park verzorgt een speciale editie van haar livecast Vrouwentoilet waarbij ze gasten zoals Romy Noach en Tammie Schoots spreekt over wat verschillende objecten uit het Amsterdam Museum vanuit de Female Gaze bij ze losmaakt. Volg de livecast via onderstaande button, liever bijwonen? Kom dan naar de OBA Oosterdok.

Gasten:
12.30 Tammie Schoots
13.00 Romy Noach
13.30 Ishara Merhai
14.00 Alina Danii Bijl
14.30 Talitha Muuse
15.00 Milka Yemen

Female Impact in Kunst en Stad

In de avond gaat het programma gewoon door in Pakhuis de Zwijger met Femtopia. Om 20.15 - 21.00 uur presenteert het Amsterdam Museum een panelgesprek over de Female Impact in kunst en stad met Gunay Uslu, Margriet Schavemaker, Tanja Jadnanansing en Rachel Esner. Over de maatschappelijke, culturele en sociale impact van vrouwen in de stad. Wanneer werd jij bewust van de nood naar verandering? Kunnen wij als vrouwen in deze gebieden, de mannelijke norm aanvechten? We bespreken wat de vrouwen hebben bereikt en hoe wij de toekomst van de stad zien.