Kookworkshop

Van Maureen Tan

16 juli, vanaf 12.30 uur
Kookstudio De Laurier

Kippensoep Lontong, Sven Benjamins

Kookworkshop Maureen Tan

Op zaterdag 16 juli geeft Maureen Tan een kookworkshop ter aanvulling op de tentoonstelling 'Specerijen! Van Azië naar Amsterdam' in kookstudio De Laurier in Amsterdam. Tan is bekend van de kookboeken 'De bijbel van de Indonesische keuken' en het net verschenen 'Java'. Leer koken van een ware foodexpert en gebruik alle specerijen uit de tentoonstelling!

Custard Taart Nootmuskaat, Sven Benjamins
Custard Taart Nootmuskaat, Sven Benjamins

Wat ga je koken?

Je maakt verschillende gerechten waarin alle specerijen uit de tentoonstelling gebruikt worden. En natuurlijk mag je deze ook opeten, rond 17.00 kan je met elkaar je eigen gemaakte gerechten nuttigen.

  • Specerijenthee
  • Kippensoep met kleefrijst
  • Sukadelappen gestoofd in aromatische saus
  • Rijst met kruidnagel
  • Custardtaart met nootmuskaat
Praktische informatie

Datum: 16 juli
Tijd:
12.30 uur inloop, vanaf 17.00 uur samen de gerechten eten
Locatie:
Kookstudio De Laurier in Amsterdam, Laurierstraat 250
Prijs:
85 p.p.

Wil jij meedoen aan deze kruidige kookworkshop? In de kookstudio is plek voor maximaal 12 mensen.

Aanmelden voor de workshop kan via: maureen@anakbungsukookworkshops.nl

Tentoonstelling Specerijen, Inez Agnese
Tentoonstelling Specerijen, Inez Agnese

Podcast

Er is ook een speciale 4-delige podcastserie in samenwerking met het Amsterdam Museum De Meer dan Babi Pangang – Specerijen! Deze podcast reeks is onderdeel van de expositie Specerijen! Van Azië naar Amsterdam (onderdeel van Collecting the City van het Amsterdam Museum).

Gastconservator Julie Ng, mede-oprichter van Stichting Meer dan Babi Pangang, onderzocht de afkomst en historische achtergrond van specerijen zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel, evenals de rol ervan in de Nederlandse keuken. Speculaas is bijvoorbeeld een oer-Hollands koekje, maar de belangrijkste ingrediënten komen niet uit Nederland. De tentoonstelling geeft inzicht in hoe verschillende Aziatische culturen hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen aan de Nederlandse eetcultuur en laat zien wat hieraan vooraf is gegaan.

In deze podcast reeks verdiept Julie zich samen met vier foodexperts uit de tentoonstelling in de herkomst van verschillende specerijen. Hoe zijn ze in Nederland beland, hoe worden ze gebruikt in de Nederlandse keuken en hoe hebben ze de huidige Nederlandse eetcultuur beïnvloed?

Luister de podcast op je favoriete podcast app:
Spotify

Apple

Specerijen! Van Azië naar Amsterdam is vanaf nu t/m 28 augustus te zien in het Amsterdam Museum aan de Amstel, op de Amstel 51 in Amsterdam.