New Collection Narratives

Amsterdam Rainbow Dress

29 maart 2022, 20.30 uur
Online via amsterdammuseum.nl

K BC 02062 146

New Collection Narratives: Amsterdam Rainbow Dress

In de tentoonstelling Maison Amsterdam - de stad, de mode en de vrijheid is onder andere de Amsterdam Rainbow Dress te zien. In deze aflevering van New Collection Narratives gaan we in op verschillende aspecten van dit object. Conservator Ninke Bloemberg vertelt over de keuzes die ze heeft gemaakt bij de opstelling van de jurk en ook met Dymfke van Lanen (COC Amsterdam) en Sorab Roustayer (programmamaker en oprichter Fite Qlub) reflecteren we op de opstelling van de Rainbow Dress in de tentoonstelling.

Met onze studio- gasten Arnout van Krimpen (Amsterdam Rainbow Dress Foundation) en Isjed Hussain (directeur stichting Prisma Groep) praten we verder over de verschillende aspecten van de jurk: de ontstaansgeschiedenis, authenticiteit, en hoe we als museum recht kunnen doen aan de meerstemmigheid en perspectieven van betrokkenen bij dit onderwerp en de inwoners van de stad.

New Narratives is een programmalijn van het Amsterdam Museum met als doel een steeds inclusiever stadsmuseum te worden. Dit doen we door middel van publieksprogramma's, maar ook door kennisuitwisseling voor en achter de schermen rondom thema’s als diversiteit, taalgebruik, en museale vernieuwing.

Je kunt de uitzending hieronder terugkijken.